In het seizoen 1976-1977 vonden er twee fantastische en sportieve voetbalwedstrijden, met een zeer dramatische afloop, plaats tussen RKZSV en SV Someren. Naar aanleiding van die wedstrijden vindt er op zondag 9 april een reünie plaats op sportpark De Potacker in Someren, waarvoor de spelers van toen zijn uitgenodigd.

Het ging om twee beslissingswedstrijden om het kampioenschap van de eerste klasse tussen SV Someren 1 en RKZSV 1 (Zeilberg). Deze wedstrijden werden gehouden in Liessel, nadat deze twee teams in de competitie gelijk waren geëindigd met een gelijk doelsaldo.

Er waren tijdens beide wedstrijden ca. 5.000 toeschouwers aanwezig.

Het eerste duel eindigde in een 1-1 gelijkspel en het tweede duel na verlenging in een 2-2 gelijkspel. Er moesten daarna strafschoppen worden genomen. Pas na de 18e penalty viel de dubieuze beslissing in het voordeel van RKZSV.
De laatste penalty van ZSV ging via de rug van keeper Leon Werts (ex-RKZSV) in het doel. Hierover werd door Someren nog protest aangetekend bij de KNVB en Someren kreeg daarbij gelijk. Er werd echter niets meer aan de uitslag veranderd.

Na de wedstrijd gebeurde er een dramatisch ongeval en verongelukten op de terugweg naar Someren bestuurslid Willem Lomans, vader van de spelers Gerard en Pieter Lomans, en Jan Veltmans, schoonvader van speler Henk Manders.

De reünie begint om 11.00 uur. Tijdens de rust van de wedstrijd ZSV-SV Someren zullen de oud-spelers van 1976-1977 worden voorgesteld aan het publiek.


Trefwoorden: rkzsv sv someren leon werts henk manders pieter lomans gerard lomans
Geplaatst

zaterdag 08 april 2017 | 19.43 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 08 april 2017 | 19.01 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub