Carnavalsvereniging De Meerpoel uit Someren nam op maandag 10 april, tijdens de algemene ledenvergadering in Ons Café, afscheid van voorzitter Frans de Lau.

In 2007 zwaaide Frans de scepter over het Meerpoelrijk als Prins Frans III. In de afgelopen zes jaren was hij voorzitter van de carnavalsvereniging. Daarnaast zijn Frans en Els de Lau met name verantwoordelijk voor alles wat met kleding te maken heeft binnen de vereniging.

De vereniging nam tevens - na 26 jaar actief lidmaatschap - afscheid van Martie Jeuken als bestuurslid PR. In de afgelopen jaren was Martie dertien jaar lid van de Raad van Elf en dertien jaar lid van het bestuur (acht jaar als Grootvorst en vijf jaar PR). Daarnaast schreef Martie als (Groot)Vorst voor alle Hoogheden ruim 75 gedichten en was hij de afgelopen jaren verantwoordelijk voor veertien carnavalskrakers. In de loop der jaren was hij elf jaar lid van de redactie van het Meerminneke en zes jaar van de Fenklub van de Hofkapel en presenteerde hij onder meer enkele jaren de 55-plus Seniorenzitting van Groot Someren. Hij trad met Evert-Jan Swinkels op tijdens de Zaonikaovenden als het cabaretduo ‘Anhaawend wa’ en de laatste twee jaren met de Prinsengarde.

Zowel Frans de Lau als Martie Jeuken blijven lid van de Prinsengarde en zullen op enkele fronten nog wel actief blijven voor De Meerpoel.


Trefwoorden: cv de meerpoel carnavalsvereniging de meerpoel frans de lau martie jeuken
Geplaatst

woensdag 12 april 2017 | 15.55 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 12 april 2017 | 14.55 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub