Een muzikale primeur in de Oranjerie van Museum Klok & Peel in Asten.

Daar vindt in het kader van de Astense concertcyclus een duoconcert plaats van de gloednieuwe lokale act Brother Moon uit Heusden en de doorgewinterde liedjessmid Maarten van der Zanden uit Asten.

Het concert vindt plaats op zondag 23 april, Maarten van der Zanden bijt om 14.00 uur het spits af. Om 15.15 is het de beurt aan Brother Moon.

Entree: het museumkaartje.

Achter Brother Moon gaan Jennemieke Snijders (piano), Chris van de Ven (bas) en Michiel Snijders (drums) schuil. Van dit collectief is Jennemieke bekend als koordirigent, muziekpedagoog en zangeres. Zij produceerde enkele jaren geleden haar eigen cd Buutvrij en maakte daarvoor twee cd's met Cor Mutsers. Op haar website Tinksel noemt zij zich in de eerste plaats idee-engineer.
In Brother Moon zingen Jennemieke, haar broer Michiel en bassist Chris melodieuze liedjes, fijnzinnige teksten en herkenbare verhalen over bijzondere mensen en situaties die hun leven kleuren. Het drietal gaat voor muzikaliteit en kwaliteit en laat zich graag inspireren door creatieve grootheden als Sting, Elbow en Novastar. Voor de muziekliefhebber die een rustig middagje uit wil.

Voorproeven kan via www.brothermoon.nl.

Maarten van der Zanden uit Asten is singer-songwriter. Hij maakte eerder furore in de roemruchte band Met Roosen om vervolgens zijn solo-cd Sodeju uit te brengen, die o.a. in popblad OOR werd overstelpt met lovende recensies. Tegenwoordig maakt Van der Zanden deel uit van het theatergezelschap ‘Achterom’, dat onlangs zijn tweede show in première bracht. Daarnaast blijft Maarten actief als solozanger. Gewapend met stem, Blueridge & Telecaster (gitaren) én zijn onafscheidelijke VOX (versterker) bezingt hij het leven van alledag of liever gezegd legt hij als Ware Verhalenverteller zijn ziel bloot.


Trefwoorden: museum klok en peel brother moon chris van de ven michiel snijders jennemieke snijders maarten van der zanden
Geplaatst

zaterdag 15 april 2017 | 08.14 uur

Laatst gewijzigd

zondag 23 april 2017 | 16.26 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub