“Wat is er toch met ons vaandelteam aan de hand?”,  vragen de Someren-supporters zich al weken af.

Na de eerste seizoenshelft stonden de blauwwitten nog op een mooie zevende plaats met uitzicht op meer. Drie wedstrijden voor het einde van de competitie moeten de Somerenaren vrezen voor lijfsbehoud in de eerste klasse D. Ook de wedstrijd tegen hekkensluiter SSS’18 ging namelijk met 1-2 verloren. Na de winterstop wisten de mannen van coach Jurgen de Haan slechts drie schamele puntjes binnen te harken.

Tegen SSS’18 ging Someren voor het eerst dit seizoen van start met de beide spitsen Freek van Bussel en Jeroen van de Kerkhof. Desondanks oogde het strijdplan ietwat voorzichtig met een terugzakkende Koen de Louw. Het al dan niet behoudende concept kon al snel in de ijskast, want in de tweede minuut ontsnapte Koen Voesten aan zijn dekking en scoorde de 0-1.

Someren zocht daarna wel de aanval, maar pas in de 19e minuut viel de eerste doelkans te noteren. Dirk Hurkmans schoot rakelings over het SSS’18 doel. Twee minuten later was ook Mike Verdonschot kansrijk, maar hij  raakte de bal niet goed en schoot naast.

Dat Someren waakzaam moest blijven, bleek wel toen Niels Schweren de doorgebroken SSS-spits Bas Joosten met een uiterste krachtsinspanning  van scoren af wist te houden. Binnen het half uur kwam Someren verdiend op gelijke hoogte toen Dirk Hurkmans een voorzet van Freek van Bussel kon binnentikken, 1-1. Even later was de thuisclub weer dichtbij een treffer, maar de kopbal van Jeroen van de Kerkhof belandde op de lat. Kort voor rust keerde Someren-doelman Maarten Werts een gevaarlijke inzet van Joosten.

Meteen na rust liep de thuisclub opnieuw achter de feiten aan. Na een afgeslagen aanval haalde Koen Verlinden net buiten de zestien vol uit en zette zijn team voor de tweede keer op voorsprong, 1-2. Someren ging furieus op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg na rust slechts een grote kans. Freek van Bussel kopte de bal echter van dichtbij naast het doel. Someren wisselde twee verdedigers voor meer aanvallend ingestelde spelers en drukte de tegenstander ver terug op eigen helft. Het leverde nauwelijks gevaar op. Sterker nog: nadat de gasten in de slotfase met tien man verder moesten (twee keer geel voor Verlinden) was de beste kans voor SSS’18. Bij een gevaarlijke counteraanval strandde Bart Beckers echter op doelman Maarten Werts.

Opstelling Someren: Maarten Werts, Koen de Louw, Robin van de Aker (82 Luuk Hoeben), Niels Schweren, Mike Kusters (63 Ravid Kochavi), Rowel Deelen, Dirk Hurkmans (74 Luc Bouwmans), Oelse Venhuizen, Freek van Bussel, Mike Verdonschot, Jeroen van de Kerkhof.

Verslag: Gerard Slegers
Foto’s: Johan Manders


Trefwoorden: sv someren sss18
Geplaatst

maandag 24 april 2017 | 12.03 uur

Laatst gewijzigd

maandag 24 april 2017 | 12.51 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub