Rieky Kuijpers-Heesakkers (72) uit Asten heeft op woensdag 26 april de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau mogen ontvangen.

Het lintje werd opgespeld door burgemeester Hubert Vos in het Patersklooster Heilig Hart in Asten.

Rieky is een vrijwilliger in hart en nieren. Zij zet zich al decennia lang in op meerdere fronten en wordt geroemd om haar inlevings- en doorzettingsvermogen alsmede de liefdevolle en betrokken manier van omgang met anderen.

Een opsomming van haar verdiensten:

Sinds 1988: Vrijwilligster bij parochie H. Franciscus Asten- Someren waar Rieky huishoudelijk werk heeft verricht, parochiebladbezorger was en nu fungeert als lector. Ook begeleidt ze mensen van- en naar de kerk en is ze initiatiefnemer van de Kerspakkettenactie in december. Verder is zij al vanaf 1982 tot heden een trouwe collectant voor diverse organisaties en sinds enkele jaren tijdens de gezamenlijke collecteweek.

Sinds 1989: Vrijwilligster bij woonzorgcentrum De Lisse waar zij bewoners bezoekt en begeleidt en waarmee zij activiteiten onderneemt. Ook bezoekt Rieky Sonnehove tweemaal per week en organiseert en begeleidt zij mensen naar de wekelijkse kerkviering. Vanaf 2008 heeft Rieky de verzorging en inventaris van de tuin van De Lisse op zich genomen.

Vanaf 2009: Vrijwilligster bij Huize Het Liender in Asten waar Rieky eenmaal per week cliƫntenbegeleidster is en waar zij altijd meewerkt bij bijzondere activiteiten.

Vanaf 2009: Vrijwilligster bij Paters van het Heilig Hart. Hier geeft Rieky twee ochtenden per week ondersteuning aan de bewoners en gaat ze bijvoorbeeld mee wandelen of boodschappen doen. Ook hier organiseert en assisteert Rieky bij bijzondere activiteiten en tot 2003 bracht zij hier wekelijkse bezoeken. Van 2009 tot 2010 zorgde Rieky voor ondersteuning en ontspanning bij de bejaarde kloosterlingen.

Sinds 2010: Onderhouden en schoonmaken van het oorlogsmonument in het Moussaultpark voor de dodenherdenking en het onderhouden van een kunstwerk van Jan Vriends. Dit doet Rieky meermalen per jaar. Ook promoot zij de Landelijke Opschoondag.

Sinds 1982: Collectant voor diverse organisaties. Rieky is mede-organisator en collectant voor het Astmafonds maar ze zamelt ook geld in voor het Rode Kruis, Spierziekte/Reumafonds, de Hartstichting en het Diabetesfonds.


Trefwoorden: lintjesregen koninklijke onderscheiding hubert vos rieky kuijpers-heesakkers
Geplaatst

donderdag 27 april 2017 | 14.30 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 27 april 2017 | 13.30 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub