SIRIS.nl

Koninklijke onderscheiding voor Eric Driessen

Eric Driessen (65) uit Someren heeft woensdag 26 april de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau gekregen.

Het lintje werd opgespeld door burgemeester Alfred Veltman tijdens de lintjesregen in het gemeentehuis in Someren. Eric was bij die gelegenheid actief als SIRIS-fotograaf.

Eric maakt zich op vele terreinen verdienstelijk voor de Somerense samenleving. Door zijn werk in Sociaal Cultureel Centrum De Ruchte komt hij met veel verenigingen in aanraking en zij doen vaak een beroep op hem.

Per 1 mei neemt hij afscheid als medewerker van De Ruchte en gaat hij genieten van zijn welverdiende pensioen. Naar verwachting zal hij als vrijwilliger zeker actief blijven.

Een opsomming van zijn verdiensten:

Sinds 1998: Vrijwilliger bij Muziekvereniging Somerens Lust. In het verleden had Eric vele taken binnen MSL en momenteel levert hij op verzoek nog altijd hand- en spandiensten.

Sinds 2003: Vrijwilliger bij carnavalsvereniging De Meerpoel. Tijdens carnaval verzorgt Driessen mede de catering en is hij actief als fotograaf. Ook is hij initiatiefnemer van het spekbakken op dinsdagochtend.

Sinds 2005: Vrijwilliger bij De Ruchte. Naast zijn vaste baan bij De Ruchte doet hij hier ook veel vrijwilligerswerk in de horeca. Bovendien is hij een aantal jaren aanspreekpunt geweest voor jongerencentrum De Comeet.

Sinds 2012: Vrijwilliger bij lokale omroep SIRIS. Eric gaat voor SIRIS regelmatig op pad om foto’s te maken van evenementen en andere gebeurtenissen. Hij bewerkt de foto’s zelf.

Sinds 2012: Vrijwilliger bij het Ziekentriduüm. Eric maakt tijdens het ziekentriduüm foto’s en levert hand- en spandiensten.

2000–2014: Vrijwilliger bij showorkest BV De Vloer. Driessen was behalve secretaris ook verantwoordelijk voor de PR, draaide bardiensten tijdens repetities en maakte fotoverslagen.

1995-2007: Vrijwilliger bij toneelvereniging De Speledonckers. Eric was voornamelijk betrokken bij de horeca-activiteiten tijdens repetities en voorstellingen.