Hans Eijsbouts (77) uit Asten heeft op woensdag 26 april de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau mogen ontvangen.

Burgemeester Vos verraste Hans met het lintje in het Elkeliekziekenhuis in Helmond, waar Hans sinds zondag 23 april verblijft.

Hans is zich vanaf 1986 gaan inzetten voor Ommel en vanaf 2000 tevens voor Asten. Al dertig jaar is hij actief lid van Muziekvereniging Sancta Maria, een grote vereniging in de kleine dorpsgemeenschap van Ommel. Dit vrijwilligerswerk heeft hij vanaf 2005 weer opgepakt en doet dit nog steeds met veel inzet.

Een opsomming van zijn verdiensten:

Sinds 1986: Vrijwilliger bij Muziekvereniging Sancta Maria. Hans verleent verschillende hand- en spandiensten bij de diversen projecten, het hele jaar door. Van 1989 tot 2005 is hij zestien jaar voorzitter van de vereniging geweest waar hij bekend stond om zijn handelsgeest. Alles werd door Hans tot in de puntjes geregeld en dit zorgde mede voor een stabiele financiële situatie. Daarnaast haalt Hans al 28 jaar bijna wekelijks oud papier en oud ijzer op bij een aantal vaste adressen.

Sinds 1986: Trouwe vrijwilliger voor de parochie H. Franciscus Asten-Someren waar hij momenteel coördinator van het collectantencollege is. Verder is Hans verkeersregelaar in de meimaand, assisteert hij bij het uitreiken van de heilige communie, is coördinator van de uitvaartassistenten en assisteert bij uitvaartplechtigheden en bijzondere diensten als acoliet. Tevens is hij al dertig jaar beheerder van het parochiekerkhof in Ommel en contactpersoon bij het uitzoeken van een graf door familieleden.

2000-2006 en 2015-heden: Vrijwilliger bij Bridgeclub ABC De Peel. Momenteel dupliceert hij spellen, valt in op clubavonden als vrijwilliger en kijkt hij op reguliere basis de kaartspellen na en vervangt deze daar waar nodig. Tevens schrijft hij het voorwoord in het clubblad. Ook hier stroomde hij na een aantal jaren door naar een bestuursfunctie. Van 2006 tot vorig jaar 2015 was hij voorzitter. Hans Eijsbouts maakte zich continu sterk voor het behoud en wel en wee van de vereniging. Zijn organisatorische talenten kon hij uitvoerig kwijt tijdens het zestigjarig bestaan in 2012. Hans heeft toen de handschoen opgepakt en samen met de secretaris een fantastisch jubileum geregeld in een zestal restaurants in Asten.

 


Trefwoorden: lintjesregen koninklijke onderscheiding hubert vos hans eijsbouts
Geplaatst

donderdag 27 april 2017 | 14.31 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 27 april 2017 | 13.31 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub