Het weer dat de regio Asten, Deurne en Someren in mei/juni 2016 teisterde was zéér extreem.

Het weer dat de regio Asten, Deurne en Someren in mei/juni 2016 teisterde was zéér extreem. In enkele uren tijd viel plaatselijk meer regen dan normaal in een hele maand. In o.a. de Sterrenwijk, de Appelwijk en op bedrijventerrein Nobis is veel wateroverlast geweest door hoge waterstanden in de Beekerloop en het vele wateraanbod vanuit de riolering.

Op woensdag 10 mei houden waterschap Aa en Maas en de gemeente Asten een bijeenkomst in hotel Nobis over de wateroverlast rond de Beekerloop.

Tijdens de bijeenkomst hoort u welke maatregelen er op korte termijn worden getroffen. Met deze maatregelen zijn de waterpeilen beter te reguleren waarmee de overlast zoals in afgelopen juni moet worden voorkomen.

Daarnaast vragen ze mee te denken over maatregelen die inwoners van Asten zelf kunnen treffen om het wateraanbod in de toekomst te verminderen.

De avond begint om 20.00 uur met een presentatie van de maatregelen. Tijdens de informatieavond is er alle gelegenheid tot het stellen van vragen.

Namens het Dagelijks Bestuur van het waterschap is Ernest de Groot aanwezig en namens het college van B & W wethouder Theo Martens. 


Trefwoorden: waterschap aa en maas wateroverlast theo martens ernest de groot
Geplaatst

maandag 01 mei 2017 | 18.08 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 11 mei 2017 | 06.23 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub