SIRIS-tv zendt op zaterdag 6 en zondag 7 mei het weekoverzicht uit. Het SIRIS-weekoverzicht wordt in twee delen uitgezonden: deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 8.00, 10.00, 20.00 en 22.00 uur.

Het programma van deel 1:

Dodenherdenking in Someren:

Tijdens de Nationale Herdenking stond Someren stil bij burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog, in andere oorlogssituaties of bij conflicten. De twee minuten stilte - en het leggen van de kransen – vond plaats bij het herdenkingsmonument op het Wilhelminaplein in Someren. Vóór deze twee minuten stilte was er een herdenkingsplechtigheid in De Ruchte.  

4 Mei-herdenking in Asten:

Op donderdag 4 mei vond ook in Asten de nationale dodenherdenking plaats. Voorafgaand aan de twee minuten stilte om 20.00 uur hield de gemeente Asten een 4 mei-herdenking in gemeenschapshuis De Klepel in Asten. Het algemene thema voor 4 en 5 mei was ‘Geef vrijheid door’.

Maria-Meimaand Projectkoor bij De Koepelzangers:

Na het succesvolle shantykoorproject in 2016 houdt het koor De Koepelzangers uit Lierop opnieuw een kortlopend koorproject: het Maria-Meimaand project. De uitvoeringen zijn in de maand mei, vanouds in het katholieke zuiden de Mariamaand bij uitstek. SIRIS-tv bezocht een repetitie in gemeenschapshuis De Vurherd in Lierop.

Sam Strijbosch op weg naar de eredivisie:

Helmond Sport gaat deelnemen aan de play-offs van de Jupiler League. Bij Helmond Sport speelt ook Astenaar Sam Strijbosch.

Leerzame proefjes in Klok & Peel:

In de meivakantie was er voor de kinderen in Museum Klok & Peel in Asten van alles te beleven. Irma Acket, educatie medewerker, vertelt wat allemaal.

Opbouw kassen Greenco:

Greenco is teler en verpakker van snackgroenten en uitvinder van het snacktomaatje Tommies. De vestiging van Greenco in Someren werd op donderdag 23 juni 2016 zwaar getroffen door het hagelbombardement. René Zwinkels vertelt wat er afgelopen maanden allemaal gebeurd is.

Koningsdag in Asten en Someren:

Koningsdag in Asten en Someren was koud en toch druk en gezellig.

Theaterprogramma mei in De Ruchte:

U ziet een overzicht van het theaterprogramma van De Ruchte in Someren in de maand mei 2017.

Het programma van deel 2:

 

In Bedrijf - Bike Totaal Luke van Leeuwen:

In het economisch programma In Bedrijf aandacht voor de fietsenzaak Bike Totaal Luke van Leeuwen aan de Burgemeester Wijnenstraat in Asten. Het fietsseizoen is namelijk begonnen.

In Bedrijf - Bakkerij Vedder:

In het economisch programma In Bedrijf aandacht voor Bakkerij Vedder. Bakkerij Vedder is al vijftig jaar specialist in brood en banket. Dat wordt dit jaar uitgebreid gevierd. Het hele jaar wordt er uitgepakt en zijn er feestelijke acties voor de klanten in de winkels.


Trefwoorden: siris-weekoverzicht weekoverzicht
Geplaatst

vrijdag 05 mei 2017 | 18.15 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 13 mei 2017 | 07.54 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub