SIRIS.nl

’t Literair Toneel speelt Pas de Deux

Toneelvereniging ’t Literair Toneel speelt op zaterdag 31 maart in creatief centrum In de Brouwerij in Asten een toneelstuk van Hugo Claus getiteld Pas de Deux, in de regie van Marije Solaro.

Een oorspronkelijk toneelspel van Hugo Claus. Hugo Claus is als toneelschrijver vaak op zijn best, ook weer in dit oorspronkelijk toneelspel Pas de Deux, waarin een tweetal acteurs, Matthijs en Laura, een toneeltekst repeteren. Dickie, aanwezig voor de licht- en geluidstechniek, is er getuige van hoe de liefdesscène die zij instuderen Matthijs en Laura herinnert aan de verliefde waanzin die zij eerder voor elkaar voelden. In een niet ontrafelbare vermenging van spel en ernst, van citaat en bekentenis, wensen de beide spelers elkaar de verschrikkelijkste, de geestigste en de ontroerendste dingen toe. Ze weten zelf niet meer wat ze voelen en wat het verschil is tussen spelen en niet-spelen. Hugo Claus weet de wisselende emoties waar ze al dan niet acterend aan ten prooi vallen, behendig en luchtig neer te zetten. 

Een tragikomedie van de bovenste plank, waarin de wisselwerking tussen kunst en leven aan bod komt. Een soms luchthartig, soms wrang, soms ontroerend steekspel, dat de paradox van de toneelspelkunst illustreert.

De voorstelling begint om 20.30 uur.

De entree bedraagt € 8 in de voorverkoop via e-mail literairtoneel@hetnet.nl en € 10 aan de dagkassa.

Meer info: www.literairtoneel.nl.