Een hartstilstand komt vaak onverwacht. Daarom is het belangrijk om altijd een AED in de buurt te hebben.

Een AED kan iemand met een hartstilstand redden door een schok te geven die het hart weer laat kloppen. Veel AED’s in Nederland hangen binnen in gebouwen. Om een AED overal snel ter plaatse te kunnen brengen, is het echter belangrijk dat er voldoende AED’s buiten bereikbaar zijn.

Bij een hartstilstand moet voor de grootste overlevingskans binnen zes minuten een AED worden ingezet. De ambulance doet er vaak langer over om ter plaatste te komen. Het kan het verschil maken als een AED buiten hangt, zodat hij sneller in de buurt kan worden gebruikt. Veel verenigingen en bedrijven hebben een AED, maar hangen deze binnen, in een pand dat ook nog eens ’s nachts vaak gesloten is. Om meer AED’s naar buiten te krijgen, is de Hartstichting in actie gekomen door organisaties in heel Nederland te vragen hun AED buiten te hangen. Veel organisaties liggen in woonwijken en hebben een AED tot hun beschikking. Door deze buiten te hangen kunnen zij gemakkelijk de veiligheid van hun buurt vergroten.

Zwemschool De Abeel in Someren draagt deze actie van de Hartstichting een warm hart toe. Dankzij een project samen met de Vriendenloterij heeft de Hartstichting honderden AED-buitenkasten in Nederland verspreid. Zwemschool De Abeel in Someren plaatst zijn AED ook in zo’n speciale Hartstichting-AED-kast aan de buitenkant van haar gebouw. Vanaf heden is deze dus beschikbaar voor de omgeving, ook in de uren dat de zwemschool gesloten is.

Zwemschool De Abeel hoopt dat het gebruik van de AED niet nodig zal zijn, maar vindt het geruststellend dat zowel de buurtbewoners als de bezoekers van de zwemschool zo snel mogelijk geholpen kunnen worden bij een hartstilstand. Met deze stap hoopt zwemschool De Abeel meer organisaties enthousiast te maken om ook hun AED beschikbaar te stellen voor de buurt.

Iedereen die wil leren reanimeren, kan zich aanmelden voor een cursus in de buurt via www.hartstichting.nl/reanimatiecursus.

De AED van Zwemschool De Abeel is ter beschikking gesteld door de Vereniging ReumaActief De Peel.

 


Trefwoorden: zwembad de abeel aed vereniging reumaactief de peel hartstichting
Geplaatst

vrijdag 05 mei 2017 | 09.04 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 05 mei 2017 | 14.32 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub