SIRIS-tv zendt op zaterdag 13 en zondag 14 mei het weekoverzicht uit. Het SIRIS-weekoverzicht wordt in twee delen uitgezonden: deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 8.00, 10.00, 20.00 en 22.00 uur.

Het programma van deel 1:

Rapport onderzoek bandenbrand Someren-Heide:

Op donderdag 11 mei werd in het gemeentehuis in Someren het rapport van de rekenkamerfunctie van de gemeente Someren inzake de bestuurlijke voorgeschiedenis van de bandenbrand in Someren-Heide openbaar gemaakt. Oberon Nauta van de DSP Groep en Joke Laurens Jansse, griffier van de gemeente Someren, geven tekst en uitleg.

Herdenking bevrijding in Lierop:

Basisschool ’t Rendal in Lierop heeft in september 2014 het Frank Doucette-monument geadopteerd. Niet qua onderhoud maar qua jaarlijkse aandacht voor de slachtoffers van de oorlogen en de bevrijding. Op donderdag 11 mei vond in Lierop een herdenking bij het Frank Doucette-monument plaats; een afsluiting met gedichten door kinderen, een bloemenhulde en het hijsen en strijken van de vlag door de bewoners van de straat.

Uitreiking voetbaldiploma’s op De Potacker:

Op woensdag 10 mei vond op sportpark De Potacker in Someren de diplomauitreiking voor de mini-voetballertjes plaats. SIRIS-tv sprak er met Broer Hilverda, Harrie Boerekamp en mini-voetballertje Raf van Doorn en Joep Aldenzee.

Koninklijke onderscheiding voor Berry Vriens:

Berry Vriens heeft op dinsdag 9 mei de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen. Burgemeester Alfred Veltman speldde hem de versierselen op in de brandweerkazerne aan de Loovebaan. Dat Berry Vriens een lintje kreeg was voor hem geen verrassing. Dat werd hem op de dag van de lintjesregen al verteld. Berry was op die dag met zijn gezin op vakantie.

Houtwal bij Voordeldonk Asten:

Ruim twee jaar geleden hebben leden van IVN Asten-Someren op basisschool Voordeldonk in Asten een houtwalletje of takkenril gemaakt als afscheiding tussen de speelplaats en het aangrenzende bos. Op dinsdag 9 mei gingen dezelfde leden met kinderen van groep 5, 6 en 7 het bestaand houtwalletje ophogen.

Autocross Hurky Team in Someren-Heide:

Autocrossteam Hurky uit Someren hield op zaterdag 6 en zondag 7 mei een autocross op een terrein aan de Limburglaan in Someren-Heide.

Theaterprogramma mei in De Ruchte:

U ziet een overzicht van het theaterprogramma van De Ruchte in Someren in de maand mei 2017.

Het programma van deel 2:

Boek ‘Omdat de natuur anders besliste’ van Marie-Louise Klomp:

Marie-Louise Klomp uit Asten heeft een boek geschreven met als titel ‘Omdat de natuur anders besliste’. Met haar debuutroman wil Marie-Louise homoseksualiteit binnen het huwelijk bespreekbaar maken.

In Bedrijf - Caravan Vinken Asten:

Een van de SIRIS-businessclubleden is Vinken Asten aan de Ommelseweg 65 in Asten. Vinken is al jarenlang dealer van een aantal gerenommeerde caravanmerken en beschikt over een showroom met de nieuwste modellen en een overdekt buitenterrein waar de occasions gepresenteerd worden.

In Bedrijf - Domino's Pizza:

In In Bedrijf aandacht voor Domino's Pizza. Domino’s Pizza is het grootste pizza bezorg- en afhaalbedrijf ter wereld met ook een vestiging aan het Wilhelminaplein in Someren. 


Trefwoorden: weekoverzicht siris-weekoverzicht
Geplaatst

zaterdag 13 mei 2017 | 09.04 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 19 mei 2017 | 06.26 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub