SIRIS.nl

Overtredingen en aanhouding bij grote controle op woonwagenkamp

Op dinsdag 23 mei heeft het Peelland Interventie Team (PIT) een grote integrale controle uitgevoerd. Het team heeft woonwagenlocatie Korenakker in Someren-Eind onderzocht om een goed beeld van de locatie te krijgen.

Bij de controle zijn verschillende overtredingen geconstateerd. Op een aantal punten is direct actie ondernomen. Naar andere aangetroffen zaken vindt nog nader onderzoek plaats.

Op de locatie waren meerdere bevindingen met betrekking van adresfraude; mogelijk een aantal gevallen van sociale zekerheidsfraude en in een aantal gevallen was sprake van fraude met de elektriciteitsmeter. Buiten de standplaatsen was drie keer sprake van het illegaal in gebruik nemen van grond, een strijdigheid met het geldende bestemmingsplan, een overtreding in het kader van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en een stuk grond was illegaal bestraat.

Een caravan zonder kentekenplaat, die op de openbare weg stond, is direct weggesleept. In de caravan werden hennep gerelateerde goederen en een vuurwapen met scherpe munitie aangetroffen. De caravan met bijbehorende goederen werd in beslag genomen en een verdachte werd direct aangehouden. Nader onderzoek volgt.

Op de openbare weg stond een aanhangwagen zonder kentekenplaat, die is direct weggesleept. In de aanhangwagen werd de volledige inrichting voor een hennepkwekerij aangetroffen. De aangetroffen spullen zijn direct vernietigd.

Het PIT voert acties uit bij panden en locaties waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden. Het team kijkt naar brandveiligheid, boekhouding, illegale bewoning, vergunningen, inschrijving BRP (Basisregistratie Personen), mensenhandel, prostitutie, drugs, sociale zekerheidsfraude en andere overtreding van wet- en regelgeving. Het PIT werkt nauw samen met zorg- en welzijnsinstanties om te komen tot duurzame oplossingen.

Bij de actie waren naast de gemeente Someren ook de politie, de Afdeling Vreemdelingen Identificatie Mensenhandel (voorheen: Vreemdelingenpolitie), Enexis en Senzer betrokken.