Someren degradeert naar tweede klasse

Na een 1-2 nederlaag tegen EFC is SV Someren gedegradeerd naar de tweede klasse, waaruit het vorig seizoen via de nacompetitie promoveerde.

Vorige week in Eersel had er iets meer ingezeten dan een 0-0 gelijkspel, maar op eigen veld konden de blauwwitten het karwei niet afmaken. De ploeg van Jurgen de Haan kende na de 1-0 voorsprong een zwakke fase en de eindstand was al halverwege bereikt. Na rust probeerde de thuisclub nog terug te komen in de wedstrijd, maar de Somerenaren waren niet bij machte om EFC aan het wankelen te brengen.

Someren trad aan met een middenveld zonder Salim Zeroual (geschorst) en Rowel Deelen (vakantiereis). Ook verdediger Mike Kusters ontbrak wegens ziekte. Toch begon de thuisclub uitstekend, want al in de tweede minuut verscheen Mike Verdonschot vrij voor de EFC-doelman, die een prima redding in huis had. Na onnodig balverlies van Thijs Cortenbach kreeg EFC ook een grote kans, maar de vuisten van Maarten Werts en de lat voorkwamen een doelpunt. De Eerselnaren reageerden even later furieus toen een in eerste instantie toegekend doelpunt geannuleerd werd op advies van de neutrale assistent. Tegen de verhouding in kwam Someren op voorsprong toen een schot van Koen de Louw onder de doelman doorgleed, 1-0. Daarna kende EFC zijn sterkste fase en in vijf minuten tijd wist Max van Limpt zijn team met twee treffers op voorsprong te brengen.

Na rust kwamen de Somerense spelers ogenschijnlijk gelaten en rustig uit de kleedkamer. Een schril contrast met de EFC-ers die elkaar luid schreeuwend aanmoedigden en oppepten. De gasten consolideerden hun voorsprong en Someren mocht komen. Zoals zo vaak dit seizoen was het team aanvallend te onmachtig. Invaller Jeroen van de Kerkhof was wel dichtbij een doelpunt en ook een inzet van Koen de Louw oogde gevaarlijk, maar dat was het wel zo’n beetje. Op grond van een betere eerste helft verdiende EFC de overwinning.

SV Someren speelde een goede eerste en een slechte tweede competitiehelft. De technische staf van Someren viel dit seizoen vaak terug op de wat oudere en geroutineerde spelers. Daarmee slaagde het team er niet in om de eerste klasse te overleven. Wellicht kunnen enkele jonge, talentvolle spelers uit het reserveteam in de nabije toekomst soelaas bieden. Het tweede elftal eindigde dit seizoen in de reserve-hoofdklasse als tweede achter kampioen Udi’1 en herbergt zonder twijfel talent.

Het seizoen eindigde teleurstellend, maar SV Someren hoeft niet te wanhopen wat de toekomst betreft.

Verslag: Gerard Slegers.