SIRIS.nl

Topdag bij Nirwana Live

Op zaterdag 27 mei vond in Lierop de tweede dag van Nirwana Live plaats.

Het festival trapte af met de band Haevn, een runner-up in de popwereld. De paar plekjes schaduw op het veld waren gauw bezet. Dat deerde het grootste deel van het publiek niet om in de zon naar deze talentvolle muzikanten te kijken.

The Pilgrims, de rockformatie uit Noord-Holland, - in de jaren negentig goed voor enkele hits en succesvol op poppodia en festivals in Nederland , waaronder in OJC Nirwana - was nog niet vergeten.  De opzwepende rockmuziek en de rauwe stem van zanger en gitarist Reniet Vrieze kon het publiek nog altijd bekoren.

Miss Montreal met zangeres Sanne Hans zorgde voor een heerlijke interactie met het publiek. Echt een festivalbandje. Sanne mag altijd terugkomen.

Caro Emerald met haar mooie stem liet dan weer een ander deel van het publiek genieten van haar mooie songs. Een prima opwarmer voor de volgende artiest die komen zou en het hele veld zou wegblazen.

De topper van de avond was namelijk de grote Marco Borsato. Vooral de vele vrouwen en meisjes genoten van de zanger en zijn fantastische band. Hij zong ook al zijn hits en dan is er weinig voor nodig om iedereen in beweging te krijgen. Voor zijn optreden kreeg Borsato een prachtig portretschilderij aangeboden van de Somerense kunstenaar Jos Hoppenbrouwers. Ook Sanne Hans kreeg een schilderij met haar portret.

Het was de hele dag warm. De dorst werd gelest met vooral bier. En in die mate dat het bier aan de ene kant van het festivalterrein opgeraakte. Dat hield weer in dat de consumptiebonnen aan de andere kant van het veld werden verzilverd. En daar werden de rijen dik. De opgeroepen Bavariajongens werden hartelijk begroet.

Al met al was het een geslaagde (en laatste?) editie van Nirwana Live.