Ondo wint van Eli

De nummer 2 op de ranglijst, Eli, kwam op bezoek bij de nummer 6, Ondo (Heusden).

Beide teams hadden na de winterstop nog maar één competitiewedstrijd gespeeld. Door het gebrek aan wedstrijdritme en een hevige wind werden er in de eerste helft maar weinig doelkansen gecreëerd. Ondo had een paar keer een goede aanvalsopbouw maar door een onzorgvuldige eindpass werd er vaak balverlies geleden. Voor de rust waren er nog wel een paar kansen voor Eli maar deze werden niet verzilverd.

Beide trainers begonnen met een ongewijzigde opstelling aan de tweede helft. Een ander Ondo. in vergelijking met de eerste helft, nam steeds meer initiatief en Eli moest een paar keer aan de noodrem trekken. Een corner van Ondo werd door Geert Verberne maar net over gekopt. Even daarna was het Roy Lammers die helemaal vrij stond op links maar zijn schot raakte het zijnet.

Voetballend kwam Eli nauwelijks tot het Ondo doel. Enkel door corners en vrije trappen maar de Ondo-doelman Ruud van Berlo liet zich niet verassen. Een kwartier voor tijd werd er in het zestienmetergebied hands gemaakt door een verdediger van Eli. De bal ging op de stip en Freek Raijmakers wist de penalty feilloos via binnenkantpaal te benutten, 1-0.

Ondo ging op zoek naar de 2-0 en dat lukte bijna via Thijs Haasen die de bal net voorlangs schoot. Kort daarna was het Bart Loomans die via een counter een vrije doelkans kreeg maar de bal over het doel tikte. Op basis van de tweede helft een terechte overwinning voor Ondo.