SIRIS.nl

Twee jubilarissen bij Muziekvereniging Someren-Heide

Fanfare en Drumband St.-Jozef uit Someren-Heide, binnenkort officieel Muziekvereniging Someren-Heide, huldigde op zaterdag 10 juni twee jubilarissen.

Ze werden beiden aan huis afgehaald met feestelijke muziek. Daarna werd hen in feestzaal Heidehof een receptie aangeboden waarbij Jos Custers de Bondsspeld kreeg vanwege het 40-jarig lidmaatschap en Toos Douven de gouden Bondsspeld vanwege haar 50-jarig lidmaatschap.

Na de receptie volgde er een feestavond voor alle leden en speciaal genodigden. Vanwege het prachtige weer vond deze gezellige feestelijke avond voor het grootste deel buiten plaats.

Jos Custers is 40 jaar lid van de Bossche Bond en al die tijd lid van fanfare St.-Jozef. Hij is begonnen op altsax om na enkele jaren over te stappen op de baritonsax. Dit instrument wordt nu nog steeds door hem bespeeld. In het verleden was Jos Custers betrokken bij het organiseren van diverse evenementen, die samen met andere verenigingen uit Someren-Heide werden gehouden, zoals het dorpsfeest en het kerstconcert. Hij was enige jaren assistent-secretaris en secretaris van fanfare St.-Jozef. Ook heeft Jos elf jaar deel uitgemaakt van blaaskapel De Bessembloazers.

Nu is hij lid van de Muziekcommissie en de P.R.-commissie. Als zodanig is Jos onder meer beheerder van de website en zorgt hij voor de persberichten, die namens de vereniging uitgaan.

Toos Douven is 50 jaar lid van de Bossche Bond. Toos is afkomstig uit een muzikale familie en deze vonk is duidelijk ook op haar overgeslagen. Toos is ook lid geweest van diverse koren. Ze was lange tijd o.a. dirigente van kinderkoor De Heidezangertjes. Het kerkkoor is nu nog overgebleven. En de fanfare natuurlijk. Hier is Toos altijd de bugel trouw gebleven. In 1999 werd ze eveneens lid van Fanfare De Poort van Brabant uit Maarheeze. In 2003 verliet ze ons korps, maar in 2013 kwam ze samen met echtgenoot Ton weer terug naar Someren-Heide en is sindsdien dus weer actief voor twee fanfare orkesten. Ook hun twee kinderen zijn lid geweest van fanfare St.- Jozef. Toos heeft verder jarenlang het beheer van de uniformen op zich genomen en was vaak een van de drijvende krachten achter het horeca gebeuren bij diverse evenementen die door de fanfare georganiseerd werden, zoals de exploitatie van een feesttent tijdens de kermis.

Voor de beide jubilarissen geldt dat ze nog steeds regelmatig meehelpen met allerlei acties die vandaag de dag door de vereniging worden gehouden.