SIRIS.nl

PGA kijkt naar de toekomst: Samen Doen

Ruim een jaar geleden besloten de leden van de politieke groepering PGA/PvdA in Asten tot een naamsverandering.

De toevoeging PvdA deed geen recht meer aan het streven van de partij om lokaal een stem te geven aan alle Astenaren. In de loop van de jaren kozen de leden ervoor ook het milieu en de duurzaamheid centraal te stellen in het partijprogramma.

In de jaren negentig leek het belangrijk vooral de samenwerking met de landelijke PvdA vast te leggen. Anno 2016 wordt dit standpunt niet langer onderschreven door de leden. De partij heet weer gewoon PGA en wil een bindende partij zijn voor iedere Astenaar ongeacht de landelijke partij, waar hij of zij eventueel lid van is.

Na veertig jaar was het logo aan vernieuwing toe. Met de kleuren rood en groen geeft PGA in een oogopslag aan welke kernwaarden de partij heeft: rood voor de sociale component en groen voor natuur, milieu en duurzaamheid.

Het motto waarmee PGA de verkiezingen in gaat is ‘Samen Doen’. Daarbij wordt ook gestreefd naar samenwerking met leden van andere progressieve partijen zoals SP, Groen Links, Partij voor de Dieren en uiteraard ook PvdA.