Op vrijdag 16 juni vond in Aurelia in de wijk Waterdael III in Someren de oplevering plaats van de 75e CPO-woning.

Alle 75 woningen zijn gerealiseerd onder het concept Iedereenkanbouwen van De Loods Architecten en Adviseurs en gebouwd door bouwbedrijf Dobu.

Binnen het concept ontwikkelen de toekomstige buren met elkaar hun woningen. Hierbij worden zij begeleid door een architect en procesbegeleider.

De oplevering vond plaats onder toeziend oog van Vereniging Eigen Huis, waarna de eer aan wethouder Theo Maas was om de sleutel aan Peter en Marieke Nijssen te overhandigen.

Het succes van Iedereenkanbouwen in Someren heeft vermoedelijk een relatie met het aantal doe-het-zelvers in deze gemeente. Het concept biedt veel ruimte om de woning casco op te laten leveren en veel zaken na oplevering zelf uit te voeren.

Ook de wethouder had vooraf een rekensommetje gemaakt en kwam tot de conclusie dat er inmiddels 99 CPO-woningen zijn gebouwd in de gemeente Someren, waarvan dus 75 in Waterdael. Zowel de gemeente als Iedereenkanbouwen zijn voornemens om snel richting de 100 te gaan.

Nieuwe geïnteresseerden hebben zich reeds gemeld voor een volgend project. Iedereenkanbouwen is momenteel met de gemeente Someren in overleg voor een mogelijke locatie in Groote Hoeven.

Geïnteresseerd in toekomstige projecten van Iedereenkanbouwen? Meld je aan voor de nieuwsbrief op www.iedereenkanbouwen.nl.


Trefwoorden: cpo-woning dobu bouwbedrijf dobu wethouder theo maas peter nijssen marieke nijssen
Geplaatst

zaterdag 17 juni 2017 | 07.44 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 23 juni 2017 | 09.23 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub