SIRIS.nl

Weekoverzicht op SIRIS-tv

SIRIS-tv zendt op zaterdag 24 en zondag 25 juni het weekoverzicht uit. Het SIRIS-weekoverzicht wordt in twee delen uitgezonden: deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 8.00, 10.00, 20.00 en 22.00 uur.

Het programma van deel 1:

Golfmarathon voor KWF Kankerbestrijding op Het Woold:

Op de langste dag van het jaar, 21 juni, speelden Rens Vendrig en Raymond Koster een ware golfmarathon ten behoeve van KWF Kankerbestrijding. Het doel was om, gedurende 15 uur, 95 holes te lopen tussen zonsopkomst en zonsondergang. Zij probeerden hiermee zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF. 

Onthulling naam appartementencomplex Dorpsweg Someren:

Op donderdag 22 juni werd aan de Dorpsweg in Someren de naam onthuld van het seniorenwooncomplex aldaar. De gevelbelettering werd onthuld door Dennis Maas, zoon van Jan Maas, de onlangs overleden bewoner van het complex.

Slotconcert blazersklas in Sint Lambertusschool:

Muziekvereniging Jong Nederland Asten is op 29 maart, in samenwerking met 040muziek, een blazersklas gestart op basisschool Sint-Lambertus in Asten. Op woensdag 21 juni werd het project voor de leerlingen van groep 6 afgesloten met een concert voor de ouders en andere klassen.

Aan de kant, Koen Sonnemans komt er aan:

De Somerense jeugdrenner Koen Sonnemans is op zaterdag 10 juni tijdens het Nederlands kampioenschap op de weg in Amersfoort in zijn jeugdcategorie als tweede geëindigd. Zo jong als Koen is, zo hard kan hij fietsen.

SIRIS genomineerd voor Lokale Omroep Award Innovatie:

Het succes van de lokale familiefilm ‘Van Je Familie Moet Je Het Hebben’ blijft maar duren. Op maandag 19 juni kwam bij de lokale media-instelling SIRIS het nieuws binnen dat de film, gemaakt door Astense en Somerense vrijwilligers, genomineerd is voor de Lokale Omroep Award Innovatie. SIRIS-directeur Harrie van Horik en filmproducent Geert Bukkems vertellen hoe blij ze zijn met de nominatie.

75e CPO-woning in Someren opgeleverd:

Op vrijdag 16 juni vond in Aurelia in de wijk Waterdael III in Someren de oplevering plaats van de 75e CPO-woning. Alle 75 woningen zijn gerealiseerd onder het concept Iedereenkanbouwen van De Loods Architecten en Adviseurs en gebouwd door bouwbedrijf Dobu. Binnen het concept ontwikkelen de toekomstige buren met elkaar hun woningen. Hierbij worden zij begeleid door een architect en procesbegeleider. De oplevering vond plaats onder toeziend oog van Vereniging Eigen Huis, waarna de eer aan wethouder Theo Maas was om de sleutel aan Peter en Marieke Nijssen te overhandigen.

Watertappunt in gebruik genomen:

Op vrijdag 16 juni werd op de Markt bij het gemeentehuis van Asten een watertappunt in gebruik genomen. De organisatie was in handen van de VVV en voormalige wijkraad Asten Centrum-Zuid.

Bijendag St.-Ambrosius:

IVN Asten-Someren en bijenhoudersvereniging Sint Ambrosius Someren ontvingen de laatste weken in de Van Gijselshof aan de Keelvenweg leerlingen van basisscholen uit Someren. Op donderdag 15 juni was de laatste school aan de beurt; De Brigantijn. De kinderen doorliepen na een introductiefilm een programma waarin zij kennis maakten met de honingbij en solitaire bijen.

Avondvierdaagse WSV Hermode:

Wandelsportvereniging Hermode uit Someren-Eind hield van 19 tot en met 22 juni de jaarlijkse avondvierdaagse.

Tweedehands fietsenmarkt Con Amore:

Gemengde zangvereniging Con Amore uit Someren-Eind hield op zaterdag 17 juni op het Wilhelminaplein in Someren een tweedehands fietsenmarkt.

Het programma van deel 2:

Asten Nu- voorjaarsnota gemeente Asten:

In Asten Nu, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Asten, vertelt de wethouder van financiën Jac van Bussel over de voorjaarsnota 2017.

Kringgildendag Sint Joris Someren 2017:

Gilde Sint Joris uit Someren hield op zondag 11 juni de Kringgildendag. Na de pontificale eucharistieviering in de Lambertuskerk en de broodmaaltijd in De Ruchte vertrok een kleurrijke stoet met meer dan 700 geüniformeerde gildebroeders en -zusters, een tiental paarden en een rijtuig richting sportpark De Potacker. Muziekvereniging Somerens Lust begeleidde de deelnemers naar het sportpark, waar het publiek genoot van de massale opmars en vendelgroet en diverse wedstrijden.

Slangendefilé Kringgildendag Someren 2017:

Gilde Sint Joris uit Someren hield op zondag 11 juni de Kringgildendag. Hoogtepunt van de dag was een indrukwekkend slangendefilé op sportpark De Potacker.

In Bedrijf - zwembad De Schop:

In het economisch programma In Bedrijf aandacht voor zwembad De Schop in Asten. José Peters vertelt over het reilen en zeilen van het zwembad.

De volgende filmpjes zijn, na een week uitgezonden te zijn geweest op SIRIS-tv, alleen nog te zien op www.siris.nl en op youtube:

Voorinschrijving Kennedymars:

Op zaterdag 17 juni vond op het Wilhelminaplein in Someren de voorinschrijving plaats voor de Kennedymars. De wandelaars konden zich bij de Joek-infostand inschrijven voor de Minimars, het Rondje Someren en de Kennedymars.

Workdate Senzer in De Klepel:

De economie trekt weer behoorlijk aan. Toch lukt het werkgevers niet altijd om aan goed personeel te komen. Om te zorgen dat vraag en aanbod toch bij elkaar komen, houdt Senzer regelmatig Workdates in Helmond-De Peel. Op donderdag 15 juni was er een Workdate in gemeenschapshuis De Klepel in Asten.