De deelnemers aan de 55e Kennedymars en het 23e Rondje Someren mogen niet klagen met het weer.

Het wordt vannacht een graad of 13. Morgen stijgt de temperatuur naar 21 graden. 

Zondagochtend is het half- tot zwaarbewolkt en kan er wat regen vallen. Zondagmiddag is het wisselend bewolkt en blijft het droog.

In afwachting van de (goede) voorspellingen is het toch goed om te weten hoe je je kunt voorbereiden op het weer. Een bekend gezegde onder wandelaars luidt dan ook “slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding”.

Een paraplu kan een fijne regenstopper zijn, maar houd er rekening mee dat je de paraplu de hele wandeling omhoog moet houden. Daarbij kan een paraplu vervelend zijn als het tijdens een regenbui hard waait.

Regenkleding is voor veel wandelaars geschikter. Goede regenkleding is regenbestendig, winddicht, ademend en heeft mogelijkheden om ventilatieopeningen te maken. Een ruime poncho kan ook handig zijn, omdat die over je rugzak heen past en snel over je andere kleding aan te trekken is. Het grote nadeel van een poncho of een ander niet-ademend pak is dat je snel er in gaat zweten.

Zorg ervoor dat je voeten droog blijven. Met natte sokken heb je grotere kans op blaren, daarnaast krijg je snel koude voeten. Gamaschen (onderbeenbeschermers) kunnen voorkomen dat regen en vuil van bovenaf je schoenen inloopt.

Een katoenen pet of muts kan ook een uitkomst bieden. Deze wordt wel nat, maar houdt je lichaamswarmte nog enigszins vast, waardoor je niet te snel afkoelt.

Blijf onderweg goed eten en drinken.


Trefwoorden: kennedymars
Geplaatst

zaterdag 01 juli 2017 | 21.11 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 01 juli 2017 | 22.12 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub