Arm in arm kwamen ze over de finish: Nikita en Andy uit Veghel; de laatste twee lopers van de bijna 5.000 deelnemers aan het 55e Kennedymarsweekend.

Het was een zware tocht voor de twee, maar uiteindelijk sleepten ze elkaar er doorheen.

Met de introductie van diverse vernieuwingen was het dit jaar niet alleen voor de lopers een grote uitdaging maar ook voor de organisatie. Een nieuwe website, een nieuwe app en een volledig geautomatiseerd scansysteem. Het verliep niet geheel vlekkeloos. Ze waren niet continue up to date maar de organisatie is toch blij dat ze de nieuwe weg is ingeslagen. Met de evaluaties in de komende weken brengen ze de verbeterpunten in kaart.

Zaterdag om 22.00 uur schoot vertrekkend burgemeester Veltman in totaal 1.602 wandelaars de nacht in. Een koude nacht, een klein buitje in de ochtend maar verder perfecte weersomstandigheden zorgden er voor dat 1.262 wandelaars de finish op tijd passeerden. Een uitlooppercentage van 79%. Vanaf 11.00 uur stonden de binnenpraters Robert Hurkmans, Grard Wijnen en Koen Wijnen klaar met de microfoon voor de traditionele verwelkoming.

Net als vorig jaar stonden er op zondagochtend weer ruim 1.100 wandelaars klaar voor de tocht van 40 km. De 1.136 lopers startten vol goede moed aan de 40 kilometer. 1.051 Lopers bereikten de finish. Een uitlooppercentage van ruim 92,5% van hen haalde de finish. Ook voor hen was er applaus, respect en een welverdiende medaille.

Rondom het finishtraject was er voldoende te beleven op de zondag. Op de Kennedymarkt konden de bezoekers genieten van heerlijke etenswaren bij diverse foodtrucks terwijl ze langs de standswerkers en oude ambachten.

Volgend jaar is de Kennedymars op 7 en 8 juli. 


Trefwoorden: kennedymars
Geplaatst

maandag 03 juli 2017 | 16.35 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 05 juli 2017 | 13.28 uur

Auteur

Geert Bukkems


businessclub