SIRIS.nl

Midzomeravonden in Asten in een nieuw jasje

Een beetje sport en vooral heel veel muziek.

De komende weken is de dinsdag in Asten weer gereserveerd voor de midzomeravonden.

Op dinsdag 25 juli wordt er op de Markt afgetrapt met het Pleinvoetbal.

Het is alweer de zevende keer dat het Pleinvoetbal in Asten wordt gehouden.

Het programma bestaat uit drie verschillende onderdelen. Zo wordt het hoofdtoernooi gespeeld in een levend tafelvoetbalspel, waar teams van zes spelers het tegen elkaar opnemen. Teams kunnen zich aanmelden via pleinvoetbalasten@onsmail.nl. Daarnaast wordt er een voetbal-dartbord opgesteld en kan er worden gemeten hoe hard een schot precies gaat.

Verder kunnen kinderen tussen 18.00 uur en 20.00 uur op de foto met de televisiefiguren Sneeuwpop Olaf en Minion Stuart. DJ Music Asten zorgt voor de muzikale noot.

Nieuw dit jaar is het terrasfestijn op dinsdag 1 augustus. De muziek komt dan van Muziek Switch, een combinatie van livemuziek en een dj. Met dans-, feest- en sfeermuziek van alle tijden. Een week later vult de band Rats het programma. Een pop/rockband met mannen uit de regio. Een feestelijke avond met veel klassiekers uit de muziekgeschiedenis.
De blues is een vast onderdeel van de Astense midzomeravonden. Dit jaar is de dinsdag 15 augustus voor Blast Blues Promotion, bekend van de jaarlijkse Paasblues in Asten. Die heeft voor deze editie de bands Tony Dowlers Hellhounds en de Thomas Toussaint Band gestrikt.

Het slot van de reeks midzomeravonden is ook nieuw. De Muziekexpress is in handen van de lokale omroep SIRIS en wordt gepresenteerd door SIRIS-dj Piet Berkers.

Een avond vol Nederlandstalige muziek van talent uit de regio zoals Ricky Berkers, Joey Martens en Lina Steevens. Maar ook Bjorn Litjes, 4 Party, Patrick Valentijn, Wendy de Laat en Zus vullen de line-up. Die dag vindt tevens de kofferbakverkoop van carnavalsvereniging De Plekkers plaats.