De Somerense kandidaat voor de Provinciale Staten Martie Jeuken is niet met voorkeurstemmen gekozen.

Martie Jeuken stond voor het eerst op de kandidatenlijst van het CDA Brabant. Hij stond op nummer 18.

Martie heeft in de afgelopen maanden een persoonlijke campagne gevoerd om met voorkeurstemmen gekozen te worden.

In totaal behaalde hij op woensdag 18 maart 2.554 voorkeurstemmen, onvoldoende voor een plaatsje in de Staten. In verband met de lagere opkomst was de drempel bepaald op 3.750 stemmen. 

Jeuken is wel trots op deze score. Slechts zes (van de 49) kandidaten op de lijst van CDA Brabant kregen een hoger aantal voorkeurstemmen.

De kandidatuur van Jeuken heeft waarschijnlijk wel voor extra stemmen gezorgd in Someren. Het aantal stemmen op het CDA steeg met 8.1% en het CDA werd daarmee veruit de grootste partij.

Martie Jeuken is enigszins teleurgesteld omdat de regio nu met lege handen staat. “We gingen voor twee vertegenwoordigers uit de Peelregio. Het trieste resultaat is dat er de komende periode niemand rechtstreeks onze regio in Den Bosch vertegenwoordigt”, aldus Martie Jeuken.

Hij zal wel - net als enkele andere “afvallers” - zijdelings betrokken blijven bij de nieuwe CDA-fractie. Die wens werd op donderdag 19 maart tijdens een evaluatiebijeenkomst op het Provinciehuis door de lijsttrekker en de voorzitter van CDA Brabant uitgesproken.


Trefwoorden: cda provinciale statenverkiezingen provinciale staten martie jeuken
Geplaatst

vrijdag 20 maart 2015 | 09.22 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 20 maart 2015 | 20.31 uur

Auteur

Tim Hanssen


businessclub