Al bijna 25 jaar neemt Taekwon-Do Soo Bak-Gi Asten met vele leden deel aan nationale en regelmatig zelfs aan internationale toernooien.

Het grote succes begon allemaal toen de gebroeders John en William van Dam in 2001 toetraden tot de selectie van het Nederlands team. Dit was destijds nog bij de NTA, de eerste ooit opgerichte Taekwon-Do organisatie van Nederland.

 John werd in die tijd onder andere meervoudig internationaal kampioen in Polen, Duitsland en Engeland maar behaalde vooral succes in Miami (’02) en Zuid Korea (’04). Daar werd hij wereldkampioen. Jongere broer William behaalde ook meerdere internationale titels in onder andere Duitsland, Ierland en Kroatië. Ook hij werd wereldkampioen en wel in Engeland (’07).

Sinds enkele jaren is het binnen de wedstrijdgroep van de Astense school rustig in verband met studie, relaties of stappen. Extra trainen op een vroege zondagochtend is er dan steeds minder bij. Sinds afgelopen jaar is hier verandering in gekomen en een groepje leden is weer hard aan de weg aan het timmeren. Regelmatig worden dan ook diverse ereplaatsen in de wacht gesleept.

Om die inzet en prestaties te belonen en te stimuleren onder meerdere leden is Soo Bak-Gi Asten weer gestart met een nieuw wedstrijd selectieteam. Deze groep heeft een voorrecht en mag onder andere gebruik maken van een selectiepotje. Hieruit kunnen deze leden financiële middelen benutten om te investeren in zichzelf. Sporten op hoog niveau blijft kostbaar, sponsoring is schaars en mede door deze investering hoopt de club haar leden te ondersteunen.

De nieuwe selectie bestaat momenteel uit de volgende leden:

Nicky Waals: 22 jaar, heeft zwarte band en werd onder andere tweede op het EK in Spanje in 2014.

Job Lans: 11 jaar, blauwe band en kampioen in Engeland in 2014.

Teun Meulen: 13 jaar, groene band en kampioen op de NK in 2013.

Zie ook www.soobakgi-asten.nl.


Trefwoorden: soo bak-gi asten nicky waals job lans teun meulen
Geplaatst

maandag 23 maart 2015 | 12.59 uur

Laatst gewijzigd

maandag 23 maart 2015 | 12.43 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub