Vrijdag 18 augustus om 15.00 uur ging het 42e Nirwana Tuinfeest in Lierop van start met het optreden van de nu al legendarische Lieropse band Precise Patchwork Band.

De Precise Patchwork Band bestaat uit Jan Berkers (leadvocals, gitaar), Henk Berkers (vocals, leadgitaar), Cor van Oosterhout (basgitaar) uit Lierop en Pieter Verberne (drums) uit Someren.

De band mocht het spits afbijten als winnaar van de Rinus Hurkmans-wisseltrofee bij het laatste Eurosjopperfestival in Lierop in juni.

Twee jaar geleden mochten deze oude rockers op de 40e editie van Nirwana Tuinfeest spelen. Dat ging toen niet door ziekte van zanger Jan Berkers. Vrijdag haalden ze de schade dubbel en dwars in.

In de rumoerige jaren zeventig maakte de formatie de Precise Patchwork Band de regio al onveilig met haar eigenzinnige rockmuziek en dito show. 

Groot was het verdriet dan ook onder de vaste schare fans, toen de leden besloten de groep na 12,5 jaar op te heffen.

Na wat muzikale escapades van diverse leden (Orpheus, Raster, Alias Corr, Some Of Us Don't, Corrie & de Heilsoldaatjes, Huup Holland Huup, Lubbe, De Familie Knor), maar nog lang niet in hun midlifecrisis, hervond de harde kern van de band elkaar weer na een paar succesvolle reünieconcerten in 2004. Ruim dertig jaar na oprichting gingen de leden van de rockformatie Precise Patchwork Band weer de boer op onder de naam PPB Back Again Tour, naar één van hun eerste composities.

Het repertoire bestond ook bij het optreden op Nirwana Tuinfeest niet alleen uit classic seventies rockwerk uit eigen keuken, maar ook meer bekende covers in dezelfde stijl en dat was naar de smaak van het publiek. Dat was niet voor niets zo vroeg naar Nirwana Tuinfeest getrokken. De kop is er af.


Trefwoorden: nirwana tuinfeest precise patchwork band
Geplaatst

vrijdag 18 augustus 2017 | 17.43 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 23 augustus 2017 | 17.46 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub