Orgelconcert Ruud Huijbregts in de Lambertuskerk in Someren

Op zondag 3 mei bespeelt organist Ruud Huijbregts, stadsorganist van Eindhoven, het monumentale Smitsorgel in de Lambertuskerk in Someren.

Het Smitsorgel, dat op de monumentenlijst staat, is niet alleen een fraai kunstwerk, maar Smitsorgels zijn wereldwijd bekend door hun romantische klankkleur.
Het concert begint om 15.30 uur en duurt ongeveer één uur. Het programma wordt uitgereikt in de kerk. Het projectiescherm waarop de organist, door middel van een videoverbinding, letterlijk op de vingers gekeken kan worden zal weer worden opgesteld. Na afloop van het concert wordt de bezoeker uitgenodigd een kop koffie/thee te drinken in de kerk. De toegang is gratis met na afloop een vrije gift.

Ruud Huijbregts studeerde orgel aan het Brabants Conservatorium te Tilburg.  Hij is op verschillende terreinen actief als organist, klavecinist/continuospeler en als koordirigent gaf hij vele concerten in binnen en buitenland. Hij verleende medewerking op orgelconcerten in St.-Paul's Cathedral in Londen, de Utrechtse Domkerk, de Kathedrale Basiliek St.-Bavo in Haarlem, de Sint Jan in ’s-Hertogenbosch, het Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven en samen met het Brabants Orkest in het Concertgebouw ine Amsterdam.

In 1981 richtte hij het Eindhovens Vocaal Ensemble op, nu Collegium Vocale Eindhoven geheten. Met dit koor voerde hij vele grote koorwerken uit, waaronder Bach’s Johannes- en Matthäus-Passion. Ruud Huijbregts is mede-initiatiefnemer en artistiek leider van Collegium Musicum Eindhoven. Hierin participeren het Collegium Vocale en Collegium Instrumentale in de concertserie ‘Muziek in de Cathrien’, wekelijkse concerten op zaterdagmiddag in de Eindhovense Stadskerk St.-Cathrien.

Naast zijn werk als dirigent/organist aan de Eindhovense Stadskerk is hij nog dirigent van het studentenkoor Vokollage van het Eindhovens Studenten Muziekgezelschap Quadrivium en docent aan de CKE muziekschool in Eindhoven.


Trefwoorden: lambertuskerk smitsorgel ruud huijbregts
Geplaatst

dinsdag 28 april 2015 | 11.28 uur

Laatst gewijzigd

zondag 03 mei 2015 | 19.43 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub