Someren-Eind is tijdens het Pinksterweekeinde van vrijdag 22 tot en met zondag 24 mei in de ban van de Muziekfeesten.

Muziekvereniging Juliana heeft het programma uitgebreid met de zaterdagavond, waarop het Blaasfestijn op het Plein plaats vindt. Met de kienavond op vrijdag en kr op eerste pinksterdag, zit het weekend boordevol topvermaak. Alles zal plaatsvinden op en rond het Einderplein.

Vrijdag 22 mei: Kienavond

De kienavond begint om 20.00 uur in De Einder. Vorig jaar bleek al dat dit een gezellige avond is voor complete gezinnen, die een gokje kwamen wagen. Iedereen is welkom.

Zaterdag 23 mei: Blaasfestijn op het Plein

Het Blaasfestijn op het Plein start om 18.00 uur. Een dj zal het plein dan alvast opwarmen, waarna vijf blaasbands roulerend optreden. Elke band krijgt twee keer twintig minuten de tijd om een show weg te geven. Hiermee wordt weer een oude traditie in een verfrissend jasje gestoken. De kapellendagen van weleer waar muzikanten in de tentpalen hingen, op een spectaculaire manier werd gesoleerd met hilarische acts, voor lange tafels bomvol bezoekers, zullen weer herleven in Someren-Eind.

Het Blaasfestijn op het Plein zal een avond worden waarin kapellen en blaasbands zich met hun muziek van de meest veelzijdige kant laten zien en horen. Ze gaan hier het bewijs leveren dat een blaaskapel niet alleen met carnavalsmuziek tot zijn recht komt maar ook op andere tijden in het jaar voor een geweldige sfeer kan zorgen.

De volgende kapellen treden op:
De Koepelbloazers uit Lierop
D’Ommelaers uit Ommel
2ndhandband uit Budel
The Tiesband uit Maarheeze
D’Einder Muzikanten uit Someren-Eind

Hieraan zal misschien nog een zesde blaasband worden toegevoegd. De toegang is gratis.

Zondag 24 mei: Big Fun Band Open Air

De Big Fun Band zal op eerste pinksterdag een concert geven tijdens de tweede editie van Big Fun Band Open Air. Met veel nieuwe muziek uit de tegenwoordige hitlijsten en overbekende oude kaskrakers zal de band een ruim drie uur durend nonstop programma afwerken. De show zal intenser zijn en langer duren dan de vorige editie.

De show gaat stipt om 20.30 uur start. Om het publiek vast in de stemming te brengen treedt vanaf 17.00 uur de band Hillbilly Hayride op, een bluegrassband uit het zuiden van Nederland. Naast originals vermaken zij hun publiek graag met, zoals ze het noemen, footstompin’ bluegrass en zoetsappige hillbillymuziek. Meerstemmige vocalen maken het geluid van de banjo, mandoline, contrabas, gitaar, ukelele en lapsteel compleet. Afgewisseld met een dj zullen zij het plein klaarstomen voor de Big Fun Band.
De entree voor deze avond is € 7,50.


Trefwoorden: hillbilly hayride big fun band open air muziekvereniging juliana muziekfeesten someren-eind muziekfeesten
Geplaatst

woensdag 20 mei 2015 | 08.37 uur

Laatst gewijzigd

maandag 25 mei 2015 | 11.13 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub