SIRIS.nl

Vrijwilligers gezocht voor ouderen van Eegelshoeve

Zin om aan de slag te gaan als vrijwilliger?

Zorgcentrum Eegelshoeve in Someren is op zoek naar vrijwilligers ter ondersteuning van de geestelijke verzorging. Bij zorgcentrum Eegelshoeve in Someren is er plek voor vrijwilligers met een luisterend oor die meehelpen bij de vieringen.

In het bij elkaar komen op de dinsdag wordt de onderlinge saamhorigheid en solidariteit uitgedrukt. Vieringen doorbreken de sleur van het alledaagse en versterken het weekendbesef van de bewoners.

Vrijwilligers komen ongeveer drie kwartier voor de viering. Ze halen cliënten op voor de dienst en brengen ze weer terug naar de afdeling. Daarnaast luisteren ze naar de verhalen van ouderen en knopen ze een gesprek aan. De vieringen zijn dinsdag om 10.30 uur.

Familieleden, kennissen, buurt- en dorpsgenoten zijn ook welkom en dragen er aan bij dat het contact tussen de bewoners en het dorp blijft bestaan. Vrijwilligers die mee vorm willen geven aan de liturgie zijn van harte welkom.

Meer info: Nathalie Schuurman, coördinator vrijwilligerswerk, e-mail n.schuurman@landvanhorne of tel. 06-12988717. Of neem contact op met geestelijk verzorger Mart Hendriks: e-mail mm.hendriks@landvanhorne.nl.