Strijdend Klimop pakt tweede overwinning

Op zondag 17 september speelde korfbalvereniging Klimop uit Asten haar tweede thuiswedstrijd tegen PSV.

De start was voor de thuisploeg: 2-0. PSV toont zich een geduchte tegenstander en liet Klimop in het vervolg achter de feiten lopen. In de rust keek Klimop dan ook tegen een 5-6 achterstand aan.

Na de rust leek het erop dat PSV met een ruime overwinning aan de haal ging. Klimop maakte weliswaar eerst 6-6, maar moest daarna toekijken hoe de Eindhovenaren snel wegliepen naar 6-10.

Na 9-11 ging de tijd dringen. Enkele wissels pakten goed uit. Klimop knokte zich naar een 11-11 gelijke stand. Gevolg hiervan was een fase waarin het voor beide ploegen alles of niets was. Het Astense vaandelteam vond bij 12-11 als eerste de korf. De tijd tikte langzaam maar zeker weg. Toen de arbiter affloot was de ontlading groot. Hiermee mag Klimop de tweede overwinning bijschrijven.

Voor de tweede uitwedstrijd van het seizoen mag Klimop  op zondag 24 september op bezoek in Roosendaal bij Keep Fit '70. Wederom een tegenstander waar de afgelopen jaren tegen gespeeld werd. Keep Fit heeft zich in voorgaande jaren een lastige tegenstander getoond.