Mannenkoor A Capella uit Lierop was op zaterdag 25 april uitgenodigd om het nationaal evenement ‘Lang leve de club' te vertegenwoordigen, tijdens de viering van ‘200 Jaar Koninkrijk’.

In Zwolle is deze historische, bijzondere dag uitbundig en hartstochtelijk gevierd.

Op die dag vierden Zijne Majesteit Willem-Alexander en Koningin Máxima samen met de vele gasten en vrijwilligers het recht op vrijheid van vereniging en vergadering. Het recht op vrijheid van vereniging en vergadering is één van de grondrechten uit de parlementaire democratie, die in 1848 werd ingevoerd door Thorbecke. Dit grondrecht maakte het ontstaan van een bloeiend verenigingsleven in het Koninkrijk mogelijk.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima maakten op deze manifestatie nog een wandeling over het festivalterrein en bezochten een symposium over de toekomst van de vereniging. Op hun rondgang maakten zij kennis met diverse verenigingen, die voor deze meeting waren uitgenodigd. Ook met mannenkoor A Capella. Huub van den Eikhof en Harrie van der Sanden waren de uitverkorenen om de Lieropse culturele vereniging en in het bijzonder hun vele vrijwilligers te vertegenwoordigen tijdens het nationaal festijn.


Trefwoorden: a capella mannenkoor a capella harrie van der sanden huub van den eikhof
Geplaatst

woensdag 06 mei 2015 | 11.42 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 06 mei 2015 | 12.26 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub