SIRIS.nl

Uniek najaarsconcert in De Ruchte

Op zaterdag 30 september om 20.00 uur wordt er in De Ruchte in Someren een uniek concert gegeven.

Nooit eerder gaven Mannenkoor De Nachtegaal, het Somerens Dameskoor en het Seniorenorkest Groot-Someren samen een concert.

Deze drie bekende Somerense muziekverenigingen hebben elkaar gevonden in de voorbereiding van een uniek najaarsconcert. Waarom het niet eerder is gebeurd is moeilijk te zeggen, want alle drie de verenigingen timmeren in Someren immers al jaren aan de weg.

Mannenkoor De Nachtegaal bestaat al ruim 72 jaar, het Somerens Dameskoor al 69 jaar en het Seniorenorkest Groot-Someren vierde vorig jaar zijn 25-jarig bestaan.

Natuurlijk hebben het mannenkoor en het dameskoor  in de loop van de tijd regelmatig al eerder met elkaar opgetreden. Dat gebeurde dan zowel tijdens de concerten, die door de beide verenigingen afzonderlijk werden georganiseerd, als tijdens de jaarlijkse kerstconcerten in de Lambertuskerk. Maar tot een concert samen met het Seniorenorkest Groot-Someren is het tot op heden nog nooit gekomen.

De drie verenigingen brengen een gevarieerd programma, maar willen liever niets kwijt over de inhoud daarvan. Zij willen vooral de bezoekers verrassen.

De toegang is gratis.