SIRIS.nl

Weekoverzicht op SIRIS-tv

SIRIS-tv zendt op zaterdag 23 en zondag 24 september het weekoverzicht uit. Het SIRIS-weekoverzicht wordt in twee delen uitgezonden: deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 8.00, 10.00, 20.00 en 22.00 uur.

Het programma deel 1:

77e Fokpaardendag in Lierop:

Op kermismaandag 18 september werd in Lierop de 77e Fokpaardendag gehouden. Ondanks de regen kwamen duizenden bezoekers naar het terrein aan de Kerkenhuis. De meesten voor de biertent. De paardenliefhebbers genoten van de dressuur- en springwedstrijden, de paardenrassen aangespannen in de koets en de zware trekpaarden.

Hondenplons in zwembad De Diepsteeckel:

Op zondag 17 september werd voor de vierde keer het zwembadseizoen in De Diepsteeckel in Someren afgesloten met een hondenplons.

Stefan van Heugten koning in Lierop:

Stefan van Heugten uit Someren is de nieuwe koning van gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën uit Lierop. Stefan schoot zich op kermismaandag bij het 162e schot naar de koningstitel.

Opening kunstwandelroute in Someren-Noord:

Op woensdag 13 september opende burgemeester Veltman de kunstwandelroute in gemeenschapshuis De Weijers in Someren-Noord. Kinderkoor Quintessens was hierbij aanwezig.

Foto-expositie in De Weijers:

Op vrijdag 15 september opende wethouder Gonnie van Bussel een fototentoonstelling in gemeenschapshuis De Weijers. Er zijn foto's te zien van bekende en minder bekende beelden uit Someren-Noord.

Het programma deel 2:

12e Agrarische Dagen Someren:

Op zaterdag 16 september ging in De Bunt in Someren-Heide de twaalfde editie van de Agrarische Dagen Someren van start met een symposium. Centraal stond het thema ‘Voer voor Voedsel’. 

Asten Nu - Digitalisering archieffoto's gemeente Asten:

In Asten Nu, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Asten, aandacht voor de digitalisering van de archieffoto's van de gemeente Asten. In het gemeentehuis in Asten zijn vrijwilligers van heemkundekring De Vonder Asten-Someren bezig met het digitaliseren van de archieffoto’s. Jan Welten, Cor Fransen en Johan Smits van de heemkundekring en Vivian Smeets van de gemeente Asten vertellen hoe dat in zijn werk gaat.

Infoavond glasvezel buitengebied Asten-Someren in De Einder:

Glasvezelpartij Mabib, de Maatschappij voor Breedband Internet in Brabant, biedt inwoners van het buitengebied van Asten en Someren de kans op razendsnel internet. Indien 50% van de bewoners zich vóór 13 november aanmeldt, is glasvezel voor alle inschrijvers een feit. Mabib hield op woensdag 13 september een informatieavond in De Einder in Someren-Eind.

In Bedrijf - Campanula Kinderfysiotherapie:

In het economisch programma van SIRIS-tv 'In Bedrijf' aandacht voor Campanula Kinderfysiotherapie aan de Floralaan 22 in Asten. Dolly Veldman en Eline van de Weijer-Zoon vertellen enthousiast over hun werkzaamheden.