De gemeente Asten is in mei van dit jaar gestart met het project Brandveilig Leven Woningcheck.

In het kader van het project Brandveilig Leven vinden er woningchecks plaats bij woningen waar de brandweer mogelijk niet binnen de gemiddelde opkomsttijd van acht minuten aanwezig kan zijn.

Bewoners in Ommel en Heusden zijn al aangeschreven. Binnenkort krijgen ook de overige bewoners van Asten een brief. 

De kostbare tijd, voorafgaand aan een melding, is erg belangrijk en kan de brandweer niet goed maken door nog sneller te gaan rijden. Het nemen van brandveiligheidsmaatregelen, zoals het plaatsen van rookmelders en het hebben van een vluchtplan, kan leiden tot vermindering van het aantal slachtoffers bij brand.

Vrijwilligers, die speciaal hiervoor een training hebben gevolgd, voeren de woningcheck uit. Met behulp van een checklist krijgt u een gratis advies over de brandveiligheid van de woning en als blijk van waardering voor de woningcheck, krijgt u een rookmelder cadeau.

De gegevens opgenomen in de checklist blijven bij de gemeente voor evaluatie van het project en worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden. De woningcheck geeft ook geen verplichting tot aanpassingen van uw woning. Vrijwilligers zullen nooit ongevraagd bij een woning een controle uitvoeren. U geeft zelf aan of u wilt deelnemen aan het project.

Voor meer informatie over dit project kunt u terecht bij Henriëtte van de Mortel, tel. 0493-494 888 of e-ail h.vandemortel@asten.nl.


Trefwoorden: woningcheck brandveilig leven - woningcheck
Geplaatst

zaterdag 23 september 2017 | 09.19 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 23 september 2017 | 08.19 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub