SIRIS.nl

KV Klimop wint fel bevochten duel in Roosendaal

In de uitwedstrijd van afgelopen weekend bij en tegen Keep Fit'70 in Roosendaal heeft korfbalvereniging Klimop uit Asten ternauwernood een 18-20 overwinning uit het vuur gesleept.

Daar leek het echter allerminst op in het verloop van de strijd. Direct vanaf het eerste fluitsignaal nam Klimop het initiatief: de ploeg liep al vroeg via 3-7 weg naar 6-12. Keep Fit toonde zich al vaker een bijter, en zo keerde ook nu de spanning terug: 11-13. Nog voor de kleedkamers opgezocht werden herstelde Klimop de schade naar een 11-15 ruststand.

Bewust van de vele verdedigende fouten wist Klimop wat haar te doen stond na de pauze. Daar ging de ploeg naar spelen om vervolgens verdiend naar 12-19 uit te lopen. De welbekende klad deed hierna zijn intrede: het rendement ging omlaag. Klimop ging forceren en grossieren in dezelfde verdedigingsfouten. Keep Fit profiteert hier optimaal van en brengt de stand terug naar 18-19. Een strafworp brengt de verlossende 18-20 eindstand op het scorebord.

Komend weekend mag Klimop voor de tweede maal op bezoek in Dordrecht club van dezelfde naam. De afgelopen jaren werd er ook al tegen deze opponent gespeeld: dit liep vaak uit op kleine overwinningen voor één van de twee kampen. Wetende dat Dordrecht gepromoveerd is, zal Klimop de volle winst mee naar huis moeten nemen.