Alzheimer Café Peelland: Casemanagement bij dementie

Het Alzheimer Café Peelland besteedt op dinsdag 3 oktober aandacht aan casemanagement bij dementie.

ivian de Vree - casemanager bij de Zorgboog - is te gast samen met een mantelzorger. Beide gasten gaan met elkaar in gesprek over dementie, over hun ervaringen en waar ze in de praktijk tegenaan lopen.

Voor mensen is het vaak lastig om inzicht te krijgen in de wetten, de regels en de mogelijkheden tot zorg. Een casemanager begeleidt de persoon met dementie en diens familie en vrienden bij dat proces. Tijdens het Alzheimer Café wordt de rol van de casemanager verder verduidelijkt: wanneer komt de casemanager in beeld? Wat kun je verwachten? Welke organisaties zijn bij het proces betrokken? Naast de casemanager zelf komt een mantelzorger vertellen over zijn/haar ervaringen en wat de samenwerking met de casemanager voor hem/haar betekent.

Het Alzheimer Café Peelland vindt iedere eerste dinsdag van de maand plaats in centrum De Beiaard in Asten. Het programma start om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur. De zaal gaat open om 19.00 uur.

De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig.

Meer informatie over Alzheimer Café Peelland is beschikbaar via de Facebookpagina (alzheimercafepeelland) en opvraagbaar via e-mail alzheimercafepeelland@gmail.com.


Trefwoorden: zorgboog de beiaard casemanagement bij dementie vivian de vree
Geplaatst

donderdag 28 september 2017 | 10.29 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 03 oktober 2017 | 20.32 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub