SIRIS.nl

Weekoverzicht op SIRIS-tv met nieuwe burgemeester

SIRIS-tv zendt op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober het weekoverzicht uit. Het SIRIS-weekoverzicht wordt in twee delen uitgezonden: deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 8.00, 10.00, 20.00 en 22.00 uur.

Het programma deel 1:

Dilia Blok voorgedragen als nieuwe burgemeester van Someren:

De gemeenteraad van Someren heeft donderdag 28 september Dilia Blok voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Someren. De nieuwe burgemeester stelt zich aan u voor.

Kermis in Someren:

Van vrijdag 22 tot en met dinsdag 26 september was het kermis in Someren.

Gehandicaptendag kermis in Someren:

KansPlus Asten-Someren had op kermismaandag 25 september de gehandicaptenmiddag op het programma staan. Op het terras van Ons Café verzamelden de kermisgangers zich.

Klank van de Lage Landen in Museum Klok & Peel:

Museum Klok & Peel in Asten opende op donderdag 28 september de nieuwe permanente expositie ‘Klank van de Lage Landen’. Na enkele sprekers en enkele muzikale intermezzi opende Hubert Vos, burgemeester van de gemeente Asten en Joost Eijsbouts, directeur/eigenaar Koninklijke Eijsbouts de tentoonstelling.

Cheque voor Stichting Leergeld:

Op maandag 25 september ontving Joop van Dijck een cheque van 1.000 euro voor Stichting Leergeld Asten-Someren. Dit mooie bedrag is afkomstig van supermarkt Lidl in Someren die met alle 412 winkels in het land lokale initiatieven steunt.

Infoavond voortgezet onderwijs:

Het Varendonck College houdt op dinsdag 3 en dinsdag 10 oktober informatieavonden voor ouders van leerlingen in groep 7 en 8 over het voortgezet onderwijs anno 2017. Irma van Nieuwenhuijsen, rector van het Varendonck College, vertelt er meer over.

Tanja Liebers nieuwe directeur Bergopwaarts:

Tanja Liebers-van Rooy is per 1 september benoemd tot nieuwe directeur-bestuurder van woningbouwvereniging Bergopwaarts. Tanja Liebers is sinds augustus 2006 werkzaam bij Bergopwaarts. Zij stelt zich nader aan u voor.

Het programma deel 2:

Dilia Blok voorgedragen als nieuwe burgemeester van Someren:

De gemeenteraad van Someren heeft donderdag 28 september Dilia Blok voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Someren. De nieuwe burgemeester stelt zich aan u voor.

Gemeentenieuws - Natuurweide in Someren:

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor de natuurweide in Someren. Door de inzet van vele vrijwilligers en buurtbewoners is er bij de rotonde Boerenkamplaan-Hooghoefweg in Someren een natuurweide aangelegd. De natuurweide werd op zaterdag 16 september officieel geopend door onder andere wethouder Gonnie van Bussel. De wethouder en Eric Pladet, medewerker Groen van de gemeente Someren geven tekst en uitleg.

In Bedrijf - Zorgtuin D'n Hof:

In 'In Bedrijf', het economisch programma van SIRIS aandacht voor Zorgtuin D’n Hof, gelegen aan de Leenselsweg in Liessel. D'n Hof is een kleinschalige dagopvang voor zorgbehoevende, thuiswonende ouderen.