Op maandag 25 mei, tweede pinksterdag, doet ook Kasteel Asten-Heusden weer mee met de landelijke dag van het kasteel.

Van 12.00 tot 17.00 uur opent de Kasteelruïne aan de Kasteellaan haar poorten en bent u welkom. U krijgt alle ruimte om de kasteelruïne te bezoeken en meer te weten te komen over de geschiedenis van het kasteel van Asten-Heusden.

Het thema voor de kastelendag is 'Kasteel Asten: Heerlijke Buitenplaats'.

Vanaf de middeleeuwen bezaten de heren van Asten in hun Heerlijkheid vele goederen en rechten, de Heerlijke Rechten, waaraan aanzienlijke inkomsten verbonden waren. Op de kastelendag willen ze in Asten een beeld geven wat de Heerlijke Rechten inhielden en gaan deze zichtbaar maken.
Hierbij is zowel voor de volwassenen als de kinderen rekening gehouden.

Ook is bezoekers- en informatiecentrum Anna Ceelen Huis te bezichtigen met onder meer allerlei archeologische vondsten en informatie over de geschiedenis van het kasteel. U kunt snuffelen in foto’ of in boeken omtrent het thema hekserij.

Harmonie St-Antonius uit Heusden verzorgt tussen 14.30 tot 15.30 uur een concert op het kasteelterrein.

De muziek op het terras wordt verzorgd door Moina, een driekoppige akoestische band uit Deurne. Naast covers van muziek uit de jaren zestig tot heden, die Moina in een verrassend nieuw sfeervol jasje steekt, bestaat het repertoire van Moina ook uit eigen nummers die de luisteraar mee neemt van Keltische sferen naar pop en van alternatief tot folk.

Entree € 3, kinderen tot en met 7 jaar gratis. 

Voor meer info: www.kasteelasten.nl.


Trefwoorden: kastelendag kasteelrune kasteel asten harmonie st antonius moina anna ceelenhuis
Geplaatst

maandag 18 mei 2015 | 12.51 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 31 mei 2017 | 13.13 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub