Europees Plattelandsparlement doet Peelregio aan

Op donderdag 19 oktober wordt Someren bezocht door een delegatie van het Europees Plattelandsparlement.

Tijdens deze ‘Peelexpeditie’ presenteren Somerense én Astense burgerinitiatieven zich aan Europa.

Elke twee jaar komt ergens in Europa het Europees Plattelandsparlement samen. Dit jaar komen circa tweehonderd vertegenwoordigers uit meer dan veertig Europese landen naar Noord-Brabant om daar in Venhorst (gemeente Boekel) ‘de stand van het platteland’ te bespreken. Tijdens de Peelexpeditie komt een deel van de delegatie naar Someren om geïnspireerd te worden door lokale burgerinitiatieven uit Asten en Someren.

De expeditie wordt georganiseerd door enkele burgerinitiatieven uit Asten en Someren: de Peelpioniers, SomerenTEA en het WMO Platform Someren. Doel van de expeditie is om de diverse burgerinitiatieven in de Peelregio te presenteren en te verbinden. ‘Er gebeuren in onze regio al allerlei mooie dingen doordat mensen zelf initiatief nemen, alleen we praten er nog zo weinig over’, aldus mede-organisator Geert Bukkems. ‘Tijdens dit evenement willen we onze trots delen met de rest van Europa en samenwerking zoeken met burgerinitiatieven uit andere landen.’

Tijdens het programma zullen diverse burgerinitiatieven uit Asten en Someren zich presenteren aan de Europese gasten. Daarnaast zal een internationale autoriteit op het gebied van plattelandsinnovatie, professor Heike Mayer van de Universiteit Bern, de ontwikkelingen in de Peel en de rest van Europa van duiding voorzien.

De Peelexpeditie gaat om 11.30 uur in De Ruchte in Someren van start en in de middag trekt hij ook nog naar De Bunt in Someren-Heide.

Geïnteresseerden zijn welkom.

Inschrijving vooraf is wel verplicht. Dit kan tot maandag 16 oktober via de volgende link: https://goo.gl/u6eg9z.


Trefwoorden: europees plattelandsparlement de peelpioniers heike mayer geert bukkems
Geplaatst

donderdag 12 oktober 2017 | 10.06 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 12 oktober 2017 | 21.09 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub