Met het voltooien van een designpuzzel openden burgemeester Vos van de gemeente Asten samen met directeur Jan van Dijk van Rabobank Peelland Zuid de 27e editie van de Pompoendagen in Asten.

Wat begon met het wegen van grote pompoenen op de markt in Asten is uitgegroeid tot hét pompoenevenement in de Benelux. In negen dagen tijd bezoeken duizenden het museum om te genieten van echt alles wat met pompoenen én Dutch design te maken heeft. 

Naast het voltooien van de puzzel door de heren Vos en van Dijk, opende basisschoolleerling Lei de bellenschommel, waarop je zowel kunt schommelen als beieren. Voorafgaand aan de openingshandeling bedankte het museumbestuur de projectgroep die samen met de vrijwilligers, de medewerkers van Senzer en de standhouders het evenement opnieuw een enorme uitstraling geven. Harry van der Loo bedankte verder Frans en Josepha van Gool, pompoenkwekers van het eerste uur van net over de Belgische grens. Ze beëindigen hun werkheden als pompoenkwekers en ontvingen een boek en zijn voortaan ‘Vrienden voor het leven’ van Klok & Peel. Vervolgens bedankte hij Hubert Vos en Jan van Dijk voor hun aanwezigheid en sprake de verwachting uit dat het museum en de Rabobank zowel op regionaal als op landelijk niveau de komende jaren blijven samenwerken. Burgemeester Vos verwees naar de vele creatieve activiteiten en tentoonstellingen die het museum dit jaar al realiseerde en in petto heeft, bedankte de organisatie en wenste een ieder veel succes toe.

 De organisatoren hebben er weer alles aan gedaan om van dit familie-uitje een herfstvakantie-evenement van formaat te maken. Om te beginnen zijn er in de afgelopen weken circa 20.000 pompoenen in alle soorten, maten en kleuren naar de museumtuin versleept. 
Om te zien wat je met al die pompoenen kunt doen, mogen belangstellenden best een middagje uittrekken. Al meteen langs de toegangsweg - de museumgang - staan aan weerszijden prachtige creaties, gemaakt door leden van Groei & Bloei, maar ook door leerlingen van het Varendonckcollege. Een aantal van hen was bij de opening aanwezig, sommigen als maatschappelijk stagiaire. Maar ook gaan ze de komende dagen hun zelfgemaakte kleding met  onder meer Mondriaandesign showen. Net als voorgaande jaren biedt het museum voor een aantal middelbare schoolleerlingen de mogelijkheid in de herfstvakantie een maatschappelijke stage te vervullen.   

De komende dagen wijzen de pompoenen vanaf de ingang van het museum de weg naar de tuin, waar je van begin tot eind wordt overrompeld door de herfstkleurenpracht van alle soorten en maten pompoenen en kalebassen. Kinderen kunnen Halloween-pompoenen uithollen. In een andere stand kunnen ze kaarsjes maken en verder hoeven ze zich geen moment te vervelen dankzij de spelletjes die de organisatie heeft bedacht. Er is een speelplein waar gebouwd en gepuzzeld kan worden.

 Er is weer pompoensoep gemaakt, die met veel ander lekkers door allerlei standhouders wordt aangeboden. En dan zijn er nog het dagelijkse wisselende activiteiten, vaan entertainment met onder anderen accordeonmuziek, maar ook grimeersessies.

De Pompoendagen duren tot en met zondag 22 oktober en zijn dagelijks te bezoeken van 12.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie vindt u op www.museumklokenpeel.nl.


Trefwoorden: pompoendagen museum klok en peel
Geplaatst

zondag 15 oktober 2017 | 10.11 uur

Laatst gewijzigd

zondag 15 oktober 2017 | 11.10 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub