Negenkoppig NWC door slechte start onderuit bij EFC

NWC heeft op een zonovergoten sportpark De Dieprijt in Eersel een ruime nederlaag geïncasseerd tegen EFC.

De equipe van Roel Nabuurs keek al vroeg tegen een 2-0 achterstand aan en kwam die klap niet meer te boven. Door een tweetal rode kaarten moesten de Astenaren ook nog eens met negen man verder en liep EFC uit naar 3-0.

Waar NWC de afgelopen twee seizoenen telkens vroeg op voorsprong kwam in Eersel, leken de gasten vanmiddag nog niet helemaal wakker te zijn. Al na zes minuten poeierde EFC-spits Max van Limpt de bal stijlvol achter goalie Stefan Vaas (1-0), nadat hij niet kort genoeg werd gedekt door de oranjehemden. Vijf minuten later tikte de Eerselse aanvaller bij de tweede paal een voorzet van Tim van Ekert binnen: 2-0.

Na een klein half uur spelen leek EFC zelfs op 3-0 te komen, maar scheidsrechter Schuurmans keurde de goal van Dennis van Sambeeck af wegens buitenspel. Vervolgens trok EFC zich wat meer terug en gaf de thuisploeg het initiatief aan NWC. De dreiging richting het doel van Koen Wouters nam toe, maar de Astenaren hadden telkens niet de eindpass in huis om échte doelrijpe kansen te creëren. Met een aansluitingstreffer op slag van rust had de wereld er plots veel mooier uit kunnen zien, maar NWC kon geen verandering brengen in de 2-0 tussenstand.

Na de rust startte NWC met goede intenties en kreeg het een behoorlijke mogelijkheid via Merijn van Brussel, maar sluitpost Wouters greep in. Het werd NWC vervolgens een stuk moeilijker gemaakt toen aanvoerder Jeroen van Deursen in de 59e minuut met rood van het veld moest. Hij maakte een overtreding op collega-captain Jesse van Gerwen die een gele kaart waardig was, maar arbiter Schuurmans dacht er anders over en trok de rode prent. Even later stuitte de ingevallen Gianni Steijlen na een prima individuele actie op Wouters, die een degelijke wedstrijd keepte.

EFC zag dat er ruimte ontstond om op jacht te gaan naar de 3-0 en die missie werd volbracht. Van Gerwen klopte Vaas oog in oog en zette het derde Eerselse doelpunt op zijn naam. De frustraties aan NWC-zijde liepen op en ongeveer een kwartier voor tijd moest ook Steijlen inrukken. Hij maakte een natrappende beweging en kon de kleedkamer opzoeken. Het slotkwartier leek een lijdensweg te gaan worden voor NWC, maar omdat EFC het welletjes vond kwamen de bezoekers nauwelijks nog in grote problemen. Daarmee verloor het team van Nabuurs met 3-0 van een opponent die ook dit seizoen weer bovenin mee hoopt te draaien. Zondag speelt NWC opnieuw een uitduel, in Tegelen tegen Sportclub Irene.

Opstelling NWC: Stefan Vaas, Ruud Leenen, Tom van Bussel, Leon van den Bosch, Sander van den Eijnde, Menno Janssen (86’ Randy Bankers), Roel Jansen (54’ Gianni Steijlen), Timo Janssen, Merijn van Brussel, Jeroen van Deursen en Teun van Erp.