SIRIS.nl

Someren verdedigt koppositie tegen FC Eindhoven

SV Someren won op zondag 15 oktober met 2-1 van RPC.

In de eerste helft kopte Stijn Kusters zijn team op voorsprong en binnen het uur verdubbelde Salim Zeroual de voorsprong vanaf de strafschopstip. Na de aansluitingstreffer van RPC, werd de wedstrijd nog spannend, maar de stand bleef ongewijzigd. Door de zwaarbevochten overwinning en de resultaten van de naaste concurrenten is Someren de nieuwe koploper in de tweede klasse F.

Op zondag 22 oktober speelt SV Someren een uitwedstrijd tegen FC Eindhoven. De amateurtak van profclub FC Eindhoven werd voor aanvang van de competitie getipt als een van de kampioensfavorieten. In het seizoen 15-16 promoveerden de Eindhovenaren voor het eerst naar de derde klasse en het afgelopen seizoen via de nacompetitie meteen naar de tweede klasse. De Eindhovense club is ambitieus en dat blijkt o.a. uit de nieuwe spelers die dit seizoen overkwamen van hoofdklasser Gestel: Carsley Mathilda, Ferd Pasaribu, Robertico Wall en good-old Toon van Veen (de 49-jarige doelman). Aanvallende middenvelder Michel Leon Payo maakte die overstap al een jaar eerder.

FC Eindhoven heeft dit seizoen in eigen huis nog geen puntverlies geleden, maar Someren zal er alles aan doen om daar verandering in te brengen. Coach Jurgen de Haan vindt dat Someren het aan zijn stand verplicht is om mee te doen om de bovenste plaatsen. “De resultaten zijn tot nu toe goed, het voetbal kan beter”, aldus De Haan. 

De wedstrijd begint om 14.30 uur in het Jan Louwers Stadion.