SIRIS.nl

MTC De Happy Drivers 25 jaar

Een kwarteeuw geleden ontstond in Someren-Eind het idee om een motorclub op te starten.

Een aantal vrienden, die dezelfde hobby had, namelijk motorrijden, richtte MTC De Happy Drivers op. Al snel kwamen er in 1992 diverse aanmeldingen van geïnteresseerde motorrijders.

Het eerste bestuur van MTC De Happy Drivers bestond uit een vijftal leden. Deze mensen hebben De Happy Drivers op de kaart gezet. De eerste jaren was het clubhuis bij Perwillie Bar aan de Nieuwendijk te Someren-Eind. Sinds 1994 is het clubhuis bij café-zaal Jan van Tieskes aan de Nieuwendijk 53 in Someren-Eind.

Het “rijdende” motorseizoen loopt van begin april tot eind oktober. Wekelijks wordt er een korte rit van ongeveer 150 km en een lange rit van ongeveer 350 km. gereden. De routes worden gereden op GPS, gemaakt door leden van MTC de Happy Drivers zelf. Daarnaast is er de mogelijkheid om een route van andere motorclubs te rijden.

In 1993 was er voor het eerst een clubweekend in Eupen (B), waar ze ruim 16 jaar veel plezier hebben gehad en is rondgetoerd in de Eifel en de Ardennen. De laatste jaren is het clubweekend begin september in Duitsland waar het ook goed toeven is.

De barbecue staat sinds 1995 op het programma.

Vanaf 1996 wordt door De Happy Drivers het parcours beveiligd van de Kennedymars Someren, inclusief de Minimars en de Fakkeltocht.

MTC De Happy Drivers houdt sinds 1998 de motortoertocht ‘De 8 van d’End’, voor leden en niet-leden. Dit is elk jaar weer een mooie toertocht van ongeveer 200 km door het Brabantse en Limburgse landschap. De tocht wordt door eigen leden gemaakt en word verreden medio juli.

KansPlus Asten-Someren benaderde MTC De Happy Drivers in 1999 om met motoren hun zomerkamp te komen bezoeken in Sint Anthonis. De gehandicapten genoten met volle teugen van deze aanwezigheid en het ritje achterop de motor. De jaren die daarop volgden wordt er elk jaar medio juni een motortoertocht van ongeveer 100 km verzorgd door MTC de Happy Drivers door het Limburgse landschap.

De Peelland Truckrun voor mensen met een beperking stond voor het eerst in 2004 op de agenda.

Sinds 2006 is er ook de jaarlijkse Snertrit. Begin februari wordt de kou getrotseerd, een rit van ca. 100 km. en bij terugkomst een lekkere bak snert in het clubhuis.

Een activiteit van De Happy Drivers is de behendigheidsmiddag; aan het begin van het seizoen weer wat rijvaardigheid opdoen door middel van hindernissen nemen met de motorfiets en een remtest. Weer één worden met de motor na de winterstop is de doelstelling.

Verder is er sinds 2008 een GPS-avond: een informatieavolnd over hoe een route te maken en leren van elkaar wat de foefjes zijn om nog een mooiere tourrit te kunnen maken.

Een poets-sleutel-middag wordt sinds enkele jaren gehouden aan het begin van het motorseizoen.

Sinds 2016 staan er ook drie avondritten op de agenda: in de zomermaanden toeren in de avond.

Verder is er de jaarlijkse feestavond aan het einde van het seizoen, met sinds twee jaar ‘De Happy Driver van het Jaar-verkiezing’. Een jaar lang mag hij of zij de titel 'Happy Driver van het Jaar' dragen middels een T-shirt, een oorkonde en een wisseltrofee.

In november staat de jaarlijkse oriëntatietocht op het programma. Clubleden die afwisselend steeds weer een mooie tocht maken in en om Someren-Eind met opdrachten en vragen.

MTC De Happy Drivers heeft ook een activiteitencommissie. Door het jaar heen worden er diverse activiteiten georganiseerd, o.a. een spellenmiddag, dartsmiddag, snertrit, enz.

In het zilveren jubileumjaar zijn er twee jubilarissen: Gerard Wijnen en Rinus van Horik, beiden 25 jaar lid.

Zie voor meer informatie www.dehappydrivers.nl.

Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum houdt MTC de Happy Drivers op zaterdag 21 oktober een receptie van 19.00 tot 20.00 uur in clubhuis Jan van Tieskes, Nieuwendijk 53 in Someren-Eind.