Ze kunnen nog de hele week bewonderd worden, tienduizenden pompoenen die in alle soorten, kleuren en maten in Museum Klok & Peel in Asten verzameld zijn voor de Pompoendagen.

In Museum Klok & Peel in Asten wordt tijdens de Pompoendagen de wondere wereld van sprookjes en pompoenen gecombineerd met de strakke wetten van Dutch Design.

De vele bezoekers kunnen bijzonder uitgesneden pompoenen bekijken. De vele pompoenen krijgen niet alleen een plaats in verschillende creaties in de museumtuin, maar worden ook gebruikt om uit te snijden. Kinderen worden uitgedaagd om een halloween-pompoen uit te snijden en te versieren. In verduisterde tunnels worden kaarsjes aangestoken in kunstig uitgesneden voorbeelden, die de tunnels spookachtig verlichten.

Het gaat tijdens de Pompoendagen niet alleen om sierpompoenen, maar ook om eetbare pompoenen waar lekkere gerechten van worden gemaakt. Zoals de elk jaar in populariteit groeiende pompoensoep.

In het museumcafé en op de pompoenmarkt in de Museumtuin is deze pompoensoep en zijn andere pompoenproducten te proeven en te koop. In de Oranjerie zijn diverse workshops.

Het museum verwacht deze week meer dan tienduizend bezoekers.


Trefwoorden: pompoendagen pompoensoep museum klok en peel
Geplaatst

dinsdag 17 oktober 2017 | 14.47 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 20 oktober 2017 | 13.00 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub