The Def Americans treden op zaterdag 13 juni op in natuurtheater De Donck in Someren.

Aanvang 19.30 uur.

In het voorjaar van 2007 gaf Def Americans Johnny Cash Tribute haar allereerste optreden in Someren. Sindsdien keert de band met regelmaat terug naar het peeldorp. Een uniek zomerconcert in De Donck staat voor zaterdag 13 juni op de agenda. Het voorprogramma zal worden verzorgd door Hillbilly Hayride en op het terrein worden door Wild at Heart BBQ onder andere speciale Johnny Cash-hamburgers verkocht. De muziek zal worden verzorgd door dj Thijs van Seggelen.

Meer dan vijftig jaar na de eerste hits van Johnny Cash weten deze Eindhovenaren de swing, sfeer en rebellie van een optreden van de legendarische Man in Black verbluffend goed te raken. De songs, die Johnny Cash zelf met zoveel liefde en bevlogenheid wist te brengen, worden weer nieuw leven ingeblazen door de Def Americans. Bij een optreden van Def Americans Johnny Cash Tribute kan alles voorbij komen uit de carriere van de legendarische Amerikaanse outlaw die ruim vijftig jaar beslaat: de rebellie van de Folsom Prison en San Quentin albums, rockabilly krakers van Johnny Cash & The Tennessee Three op het Sun label, gospels & traditionals en tenslotte natuurlijk de comeback albums uit de American recordings reeks. Het moment dat de grote liefde in Johnny’s leven, June Carter Cash, zich op het podium voegde was altijd heel bijzonder. En zo is het ook bij een Def Americans-show. Wanneer zangeres Kim “Carter” Wolterink zich bij het gezelschap voegt, gaat het broeien voor en op het podium en samen met de zaal en wordt de show haast in hogere sferen bezegeld met de beste June en Johnny songs.

Overtuigende shows op festivals als divers als Zwarte Cross, Paaspop, Moulin Blues, Solar, Speedfest en Festyland. Clubshows in onder andere Paradiso Amsterdam, Effenaar Eindhoven, Paard van Troje Den Haag en W2 Den Bosch. In 2013 fungeerde Def Americans als begeleidingsband voor de jongere broer van Johnny, Tommy Cash tijdens zijn “Ode to my brother Johnny” optredens in Nederland.

Zie ook www.defamericans.nl.

Hillbilly Hayride is een bluegrassband uit het zuiden van Nederland. Naast old time originals vermaken ze hun publiek graag met footstomping bluegrass uit minder ver vervlogen tijden. Verder zijn ze niet vies van een beetje zoetsappige hillbilly. Ook al zingen ze over gebroken harten, drank en andere ellende, van deze muziek word je vrolijk. Van The Carter Family naar de Hackensaw Boys, via Dolly Parton weer terug naar Old Crow Medicine Show. Yeeha roepen mag best.

Zie ook www.hillbillyhayride.nl.

Kaarten voorverkoop € 12,50, kaarten aan de kassa € 15.


Trefwoorden: de donck natuurtheater de donck the def americans johnny cash
Geplaatst

vrijdag 22 mei 2015 | 12.22 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 15 januari 2016 | 14.38 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub