SIRIS.nl

Tim Klessens vijfde op WorldSkills 2017 in Abu Dhabi

Tijdens WorldSkills, het ‘WK voor beroepen', dat van 14 tot en met 19 oktober plaatsvond in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten heeft Tim Klessens uit Someren de vijfde plaats en een Medal of Excellence voor een bovengemiddelde prestatie behaald tijdens de wedstrijd Metselen.

Tim nam het op tegen tegenstanders uit 28 andere landen. Tim studeert aan ROC ter Aa en werkt bij Hartman Bouwbedrijf.

Team Nederland wist een gouden medaille voor Etaleren te behalen. Pien Hoveling (21), komt uit Koog aan de Zaan en studeert bij Nimeto Utrecht. Zij is al nationaal kampioen, Europees kampioen en nu dus wereldkampioen Etaleren. Acht Nederlanders kregen een medal of excellence omgehangen, voor een bovengemiddelde prestatie. Tijdens deze 44e editie van WorldSkills deed Nederland mee met 28 deelnemers in 25 beroepen. Experts, afkomstig uit het bedrijfsleven en van scholen, trainden en begeleidden de deelnemers. Door de wereldwijde groei van de WorldSkills organisatie en het hoge niveau wordt het elke editie lastiger om een plek op het erepodium te bemachtigen.

WorldSkills is het grootste beroepenevenement ter wereld. Vier dagen lang strijden de beste jonge vakmensen ter wereld voor een felbegeerde plek op het podium. In het Abu Dhabi National Exhibition Centre (ADNEC) deden bijna 1.300 deelnemers uit 77 bij WorldSkills aangesloten landen/regio's in 51 beroepen mee. 150.000 bezoekers uit de Verenigde Arabische Emiraten en uit de rest van de wereld bezochten het evenement.

De deelnemers in Team Nederland hebben zich onder meer gekwalificeerd door deelname aan Skills Heroes, de vakwedstrijden voor mbo'ers. In het schooljaar 2017/2018 doen 57 mbo-scholen mee aan vakwedstrijden. Inmiddels vindt deelname plaats door studenten van 751 opleidingen in 61 wedstrijdrichtingen. Zij kunnen zich kwalificeren voor de volgende lichting van Team NL.

Stichting WorldSkills Netherlands is coördinator van de Nederlandse deelname aan WorldSkills 2017. De deelname aan WorldSkills 2017 werd mogelijk gemaakt door onderwijs, bedrijfsleven en diverse brancheorganisaties. WorldSkills vindt elke twee jaar plaats. De volgende editie is in 2019 in Kazan, Rusland. Volgend jaar september vindt eerst het EK voor beroepen EuroSkills plaats in Budapest, Hongarije.