Hardwerkend NWC knokt zich naar verdiend punt in Tegelen

NWC heeft een punt overgehouden aan het treffen met promovendus Sportclub Irene: 0-0.

Het sterke collectief van trainer Roel Nabuurs sleepte op karakter het gelijkspel over de streep en die remise is terecht te noemen.

NWC had het in de beginfase erg lastig op een herfstachtig sportpark De Bakenbos. De oranjehemden werden teruggedrongen en kregen enkele prima kansen om de oren. NWC-doelman Stefan Vaas voorkwam dat de thuisclub op voorsprong kwam en hield zijn ploeg derhalve op de been. Halverwege de eerste helft kregen de gasten wat meer grip op de wedstrijd en kon men regelmatig gevaarlijk worden, zonder dotten van kansen te creëren. NWC had in ieder geval wat meer controle over het duel en ging met een 0-0-tussenstand de kleedkamer in.

Na rust ging het weer gelijk op tussen Sportclub Irene en NWC. Middenvelder Merijn van Brussel had vlak na de thee de 0-1 op zijn schoen, maar stuitte op de Limburgse sluitpost. NWC gaf alles om in de wedstrijd te blijven, maar kreeg verder geen grote mogelijkheden om de score te openen. Irene stichtte in de slotfase het meeste gevaar, maar NWC verdedigde op onverzettelijke wijze en knokte zich uiteindelijk knap naar een terecht gelijkspel. De wedstrijd was kwalitatief niet hoogstaand, maar wel zeer spannend. NWC-goalie Vaas trad nog enkele keren reddend op en keepte verder een uitstekende wedstrijd.

Coach Nabuurs bracht nog wat verse krachten in en liet A-junior Tijs van Tilburg debuteren. De jonge spits brak in blessuretijd nog een keer door, maar werd afgevlagd wegens vermeend buitenspel. Het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Engelkes leverde tevredenheid op aan Astense kant, want deze puntendeling mag met recht beschouwd worden als een goed resultaat. Zondag 29 oktober speelt NWC thuis tegen hoogvlieger Marvilde uit Veldhoven.

Opstelling NWC: Stefan Vaas, Ruud Leenen, Tom van Bussel, Leon van den Bosch, Mark Bosch, Menno Janssen, Timo Janssen (82’ Ralf van Oosterhout), Douwe Hurkmans (76’ Roel Jansen), Merijn van Brussel, Teun van Erp (89’ Tijs van Tilburg) en Sander van den Eijnde.

 


Trefwoorden: nwc sportclub irene
Geplaatst

maandag 23 oktober 2017 | 12.58 uur

Laatst gewijzigd

maandag 23 oktober 2017 | 12.03 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub