Singing Bronze Foundation maakt klinkende start

Het bestuur van Museum Klok & Peel in Asten heeft aangekondigd dat het Internationaal Expertisecentrum voor Campanologie, onder de naam Singing Bronze Foundation, van start is gegaan.

Deze nieuwe stichting krijgt een sterk ondersteunende rol in de realisatie van een aantal grote toekomstige plannen van Museum Klok & Peel in Asten.

Deze plannen hebben mede tot doel De Peel een sterke landelijke uitstraling te geven. Deze zijn geformuleerd in de missie en visie ToerismePoort Klok & Peel.

Eén van de grote projecten die in de pijplijn zit, is de realisatie van het project The Netherlands Carillon (Arlington, USA). Dit is een project dat bestaat uit een volledige renovatie van het Nederlandse oorlogsmonument nabij de nationale begraafplaats Arlington in Washington D.C. in de Verenigde Staten.

Op de locatie zelf wordt $ 4.2 miljoen geïnvesteerd in de complete renovatie en upgrading van de beiaardtoren. Verder worden onder regie van de Nederlandse ambassade fondsen in de VS geworven voor het vernieuwen van het carillon. Deze beide projecten worden uitgevoerd door de National Park Service (NPS) in Washington.

Singing Bronze Foundation heeft een belangrijke adviserende rol in het project en in de vernieuwing van het carillon, een schenking uit 1952 van het Nederlandse volk aan de Verenigde Staten vanwege de Amerikaanse hulp bij de bevrijding en het Marshallplan.

De plannen in Nederland bestaan uit een grote tentoonstelling in Museum Klok & Peel te Asten van de zomer 2019 tot de zomer van 2020 en andere activiteiten. Daarvoor en voor enkele belangwekkende boeken en publicaties moeten het komende jaar fondsen geworven worden.

Voor al deze plannen gaat het om een totaal bedrag van € 600.000.

Het project ‘The Netherlands Carillon: the Completion of a Grand Gift’ past voor de Provincie Noord-Brabant binnen het Kader Erfgoed 2016-2020. De provincie stelt binnen dit kader procesmiddelen ter beschikking om erfgoedinitiatieven uit de samenleving verder te brengen. Zij draagt hiermede bij aan het realiseren van een tentoonstelling met een bijzonder internationale component. Voor de voorbereiding en de fondsenwerving trekt de Provincie Noord-Brabant € 60.000 voor dit project uit.

Om deze taak met volle verantwoordelijkheid te kunnen uitoefenen heeft het bestuur dr. Luc Rombouts benoemd tot directeur van de Singing Bronze Foundation. Er wordt door hem een stappenplan gemaakt om het geheel tegen de zomer van 2018 afgerond te hebben. De komende maanden volgt ongetwijfeld nader nieuws over dit belangrijke project.

 


Trefwoorden: museum klok en peel singing bronze foundation toerismepoort klok peel
Geplaatst

dinsdag 24 oktober 2017 | 14.00 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 06 november 2019 | 09.40 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub