SIRIS.nl

Open Kerkendag in Asten en Someren

Op zondag 26 november wordt in Brabant de Open Kerkendag gehouden.

Doel van deze dag is om alle Brabanders kennis te laten nemen van het grote culturele belang van de kerken en hen mee te laten denken over de toekomst ervan. Ook de kerken in Asten en Someren nemen deel aan de Open Kerkendag en nodigen belangstellenden van harte uit om langs te komen.

Zowel de kerken van de Franciscusparochie als van de Protestantse Gemeente zijn geopend. Het gaat daarbij om de Heilige Maria Presentatiekerk (Asten), Antonius van Paduakerk (Heusden), Heilige Naam Jezus (Lierop), Onze Lieve Vrouw Presentatie (Ommel), Lambertuskerk (Someren) en de Protestantse Kerk (Someren). 

Op verschillende locaties worden activiteiten georganiseerd. Zo worden in Asten rondleidingen door de kerk verzorgd (tussen 14.00 en 17.00 uur). In Ommel wordt aansluitend aan de Heilige Mis van 9.30 uur uitleg gegeven over de stand van zaken rond het processiepark; daarna vinden rondleidingen door het processiepark plaats (tot 15.00 uur).

Voor deze gelegenheid zijn er in het protestantse kerkje aan het Speelheuvelplein in Someren tussen 13.30 en 16.30 uur muzikale optredens met onder andere orgel- en fluitspel, een kamerkoor en een koperblazers kwintet.

Voorts worden liturgische voorwerpen, waaronder een antieke bijbel, tentoongesteld. Er is ook een expositie van schilderijen van de hand van een van de gemeenteleden.

Meer info: www.openkerkenbrabant.nl.