Someren verslaat Rood Wit Veldhoven eenvoudig

Op sportpark De Korze in Veldhoven won Someren op zondag 29 oktober verdiend van nummer 2 Rood Wit Veldhoven.

Na een snel doelpunt van Salim Zeroual kwam de thuisclub langszij via Stef Fasen. Binnen het halfuur kwam Someren opnieuw op voorsprong via Freek van Bussel. Na rust liepen de bezoekers eenvoudig uit naar 1-4 via weer Zeroual en Luuk Hoeben. De overwinning kwam na rust geen moment in gevaar.

Na een goed genomen vrije trap van Luuk Hoeben kwam Someren binnen een minuut op voorsprong. Salim Zeroual reageerde het snelst en tikte de bal bij de tweede paal binnen, 0-1. Al in de derde minuut verstapte Koen de Louw zich en liep een flinke enkelblessure op. Voordat Thijs Cortenbach kon invallen, moest Someren enkele minuten met tien man verder. Dat bracht de gasten even van hun stuk. Rood-Wit aanvaller Stef Fasen tekende in de negende minuut voor de gelijkmaker. Hij profiteerde optimaal van de ruimte die hij kreeg en schoot de bal onhoudbaar achter doelman Maarten Werts, 1-1. Daarna kreeg Salim een uitstekende kans uit een vrije trap van Thijs Cortenbach. De Somerense routinier raakte de bal echter helemaal verkeerd. Zijn pass op Freek van Bussel was even later wel perfect. Het schot van de lange spits werd in eerste instantie nog gestuit door doelman Kleine Deters, maar in de rebound kopte Freek de 1-2 binnen.

In het eerste halfuur kon de thuisclub nog aardig tegenstand bieden, maar na de 1-2 was het verzet van de roodwitten gebroken. Freek van Bussel had de 1-3 voor het inkoppen, maar de bal verdween rakelings voorlangs het doel.

Someren hield de bal in de tweede helft beter in de ploeg, bouwde het spel rustiger op om daarna met plotselinge tempoversnellingen gevaarlijk te worden. In het begin van de tweede helft bediende Mike Verdonschot met een subtiele pass zijn teamgenoot Salim Zeroual. Die scoorde met een diagonaal schot in de benedenhoek, 1-3. Kort na zijn doelpunt moest de spelmaker van Someren met een hamstringblessure naar de kant. Zijn vervanger was Maico Meulen. Die werd twee keer vrij voor het doel gezet door Thijs Cortenbach, maar wist niet te scoren. De eerste keer werd hij zwaar gehinderd door de doelman en schoot hij net naast. Bij zijn tweede poging passeerde Maico iedereen inclusief de doelman, maar kreeg hij de bal niet in het verlaten doel. Uiteindelijk werd het toch 1-4 na een gevaarlijk indraaiende corner van Luuk Hoeben. De bal verdween rechtstreeks tussen de benen van de Rood-Wit-goalie door in het doel.
Een verdiende overwinning, die vertrouwen geeft voor de komende thuiswedstrijd tegen aartsrivaal EFC uit Eersel.

Opstelling SV Someren: Maarten Werts, Wesley van den Boomen, Stijn Kusters, Niels Schweren, Mike Kusters, Joost van der Velden, Luuk Hoeben, Salim Zeroual (58 Maico Meulen), Koen de Louw (7 Thijs Cortenbach), Freek van Bussel (80 Robin van de Aker).

Verslag: Gerard Slegers
Foto’s: Jan van den Broek